vineri, 10 martie 2017

Postul te influenţeazã pe tine


El mi‑a zis: „Daniele, nu te teme de nimic! Căci cuvintele tale au fost ascultate din cea dintâi zi când ţi‑ai pus inima ca să înţelegi şi să te smereşti înaintea Dumnezeului tău, şi tocmai din pricina cuvintelor tale vin eu acum” (Daniel 10:12). 

Cel mai important lucru despre post este „scopul” postului.
Unii oameni evidenţiază importanţa postului pe perioade lungi, precum cel de 40 de zile, aşa cum a postit Isus. Însă calitatea postului nu stă atât în durata lui, cât în scopul lui. Unii oameni au concepţia greşită potrivit căreia cu cât postesc mai mult, cu atât Dumnezeu este mai mişcat să le răspundă; nu! Dumnezeu nu este mişcat sau influenţat de postul tău. Postul tău te influenţează pe tine. Postul te ajută să devii mai conştient de natura divină din tine.
Nu vorbesc despre acel post care este făcut în mijlocul distragerilor de tot felul, ci de acel tip de post în care carnea este complet supusă. Mă refer la acel tip de post în care te desprinzi de lume şi petreci timp să te rogi, să studiezi şi să meditezi la Cuvântul lui Dumnezeu. În astfel de momente, lui Dumnezeu Îi este mai uşor să îţi capteze atenţia, să îţi slujească şi să îţi transforme viaţa, pentru că afecţiunea ta este îndreptată în totalitate către El. Prin intermediul acestui post deliberat, duhul tău se ridică precum un uriaş; partea umană sau influenţa cărnii scade şi natura lui Dumnezeu creşte în tine. Într‑un astfel de moment, când rosteşti un cuvânt, acesta transcende spaţiul minţii umane, pornind din duhul tău cu abilitatea şi cu energia Duhului Sfânt. Aleluia!

Rugăciune :
Domnul meu drag, inima mea se bucură de Cuvântul Tău şi astăzi. Sunt propulsat în tărâmuri tot mai înalte de bunăstare, de binecuvântare şi de glorie. Umblu în voia Ta desăvârşită pentru mine, pentru că sunt condus dinăuntru de Duhul Sfânt, în Numele lui Isus. Amin.

STUDIU SUPLIMENTAR 1 Timotei 4:7‑8; Fapte 13:2; Fapte14:23

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu