joi, 14 ianuarie 2010

FII UN TÂNĂR CURAT ÎNTR-O LUME MURDARĂ

1 Timotei 4:12 “Nimeni să nu-ţi dispreţuiască tinereţea; ci fii o pildă pentru credincioşi:
în vorbire, în purtare, în dragoste, în credinţă, în curăţie”.

Un tânăr curat, într-o lume murdară…oare chiar atât de imposibil poate fii? Din păcate în zilele noastre nu mai putem gasi exemple nici măcar în biserici şi atunci…totuşi cum putem fii tineri curaţi în lumea aceasta care se duce cu viteză spre flăcările iadului? Cum să fim lumini, când în jurul nostru este atâta beznă? Cum să fim exemple bun, când în biserici gasim doar exemple negative?
În primul rând, pentru a putea fii exemple curate, în lumea aceasta murdară, trebuie să cunoaştem foarte bine Cuvântul Domnului care ne ste călăuză şi ne spune exact ce şi cum trebuie să facem.

FII UN TÂNĂR CARE CUNOŞTE LEGA DOMNULUI ŞI O ÎMPLINEŞTE

Iosua 1:8 ne spune: “Cartea aceasta a legii să nu se depărteze de gura ta; cugetă asupra ei zi şi noapte, căutând să faci tot ce este scris în ea; căci atunci vei izbîndi în toate lucrările tale, şi atunci vei lucra cu înţelepciune”.
Zi şi noapte, în orice vreme trebuie să cugetăm la Cuvântul Domnului. De ce? Pentru ca este un Cuvânt viu şi lucrător, pentru că în el găsim înţelepciunea Lui Dumnezeu şi pentru că îndreptându-ne după Cuvântul Lui nu vom fii daţi niciodată de ruşine în faţa lumii.
Psalmi 1:1-3 „Ferice de omul care nu se duce la sfatul celor răi, nu se opreşte pe calea celor păcătoşi, şi nu se aşează pe scaunul celor batjocoritori! Ci îşi găseşte plăcerea în Legea Domnului, şi zi şi noapte cugetă la Legea Lui! El este ca un pom sădit lângă un izvor de apă, care îşi dă rodul la vremea lui, şi ale cărui frunze nu se veştejesc: tot ce începe, duce la bun sfârşit”.
Un tânăr care practică cu adevărat Cuvântul Domnului în viaţa lui, niciodata nu va intra în anturaje nepotrivite, niciodata nu va asculta sfatul celor răi, şi niciodată nu va merge pe aceeaşi cale cu cei care hulesc Numele Dumnezeului nostru. Un astfel de tânăr îşi găseşte mereu plăcerea în Legea Domnului, şi în viaţa lui de va vedea roadele împlinirii Cuvântului. Tânărul care îl cunoaşte în mod personal pe Dumnezeu, va avea zilnic părtăşie cu El, şi când începe o viaţă nouă cu Isus o va trăi până la sfărşitul zilelor. Doamne, ajută-ne să fim astfel de tineri, cu inima predată total Ţie şi Chipul Tău Doamne, să se oglindească în viaţa noastră prin trăirea de zi cu zi!!!
Cum pot să fiu un tânăr curat? Răspunsul ni-L dă chiar Biblia în PSALMUL 119:9 „Cum îşi va ţine tânărul curată cărarea? Îndreptându-se după Cuvântul Tău.” Atâta vreme cât ne îndreptăm doar după Cuvântul Său, vom putea fii cu adevărat tineri curaţi într-o lume murdara. DOAMNE AJUTĂ-NE LA ACEASTA.

Flory Patru

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu