duminică, 10 ianuarie 2010

CUM?… DUHUL SFANT SE VA COBORI…

Maria, o tânără credincioasă din Israel e aleasă de Dumnezeu pentru o misiune unică și aparent IMPOSIBILĂ: să nască un copil fără a avea o relație fizica cu Iosif. NIMENI, nici o fecioară, în toată istoria omenirii nu mai făcuse așa ceva!

În fața unei asfel de provocări, Maria, evaluând LOGIC, rațional, pune următoarea întrebare: CUM?

Răspunsul lui Dumnezeu la întrebarea Mariei arată felul în care EL lucrează: ”Duhul Sfânt se va pogorî peste tine!”

Trăim vremuri dificile, un început de an destul de pesimist. La fel ca Maria, și noi avem lupta noastră interioară. Dilema noastră. Pe de o parte avem promisiunile lui Dumnezeu, pe de cealaltă parte realitatea în care trăim. Pe de o parte cuvântul lui Dumnezeu pe de cealalta parte problemele noastre personale, ș.a. Aleg să cred promisiunile lui Dumnezeu, dar cum se poate schimba ceva în viața mea și a celor din jur? Aleg să cred chemarea pe care Dumnezeu o are pentru mine, dar cum oare se va împlini?

Cum?

Cum pot avea parte de o trezire spirituală autentică? Duhul Sfânt se va pogorî…

Cum pot trăi o viață de biruință spirituală? Duhul Sfânt se va pogorî…

Cum pot sluji eficient și cu rod? Duhul Sfânt…

Cum poate avea parte Biserica noastră de o trezire autentică, reală? Duhul Sfânt se va pogorî…

Cum am putea avea evanghelizare RODNICĂ? Duhul Sfânt se va pogorî…

Cum pot împlini toate nevoile financiare anul acesta? Duhul Sfânt se va pogorî…

Duhul Sfânt… El este cel care s-a coborât peste Otniel când a izbăvit pe Israel, El s-a coborât peste Samson când acesta a ucis leul, El a coborât peste David cand a ucis uriașul… El a coborât peste apostoli înainte ca ei să penetreze toată cultura lumii de atunci cu evanghelia.

Plinătatea Duhului Sfânt este resursa lui Dumnezeu pentru a trăi o viață de biruință și plină de rod. Oricare ar fi provocările vieții sau ale chemării Lui Dumnezeu, plini de Duhul Sfânt vom reuși.

Ajungem însă de multe ori descurajați și dezamăgiți de noi și de ce este în jurul nostru. Undeva greșim și ni se pare că putem avea controlul. Că reușim să ne descurcăm noi înșine. Încercăm să fim creștini roditori, biruitori spiritual, eficienți în lucrarea Lui Dumnezeu… folosindu-ne doar de… “geniul” nostru…

O, Doamne, te rog să ne ierți pentru că, de multe ori, după ce începem o lucrare prin Duhul, o sfârșim în firea pământească. (GAL. 3:3)

Cum? Prin Duhul Sfânt!…

http://marianpaduret.wordpress.com/

(Schita din predica de dumninica 10.01.2010 de la Bis. Sf Treime Bacau)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu