marți, 19 ianuarie 2010

Daca toti ne-am face datoria de crestini...

"Daca poporul Meu, peste care este chemat Numele Meu se va smeri, se va ruga si va cauta fata Mea, si se va abate de la caile lui rele – il voi asculta din ceruri, ii voi ierta pacatul si-i voi tamadui tara." (2Cron.7:14)

Am citit de curând un titlu de articol ce mi-a atras atentia:
"Angajăm crestini part-time"
Aluzia pe care o sugereaza titlul respectiv e destul de clara.
Multi crestini ar fi incantati ca Dumnezeu sa le ofere o slujba "part-time", fara indoiala.
Daca privim la starea crestinismultui de astazi observam aceasta scadere treptata a vointei in viata crestinului de rand. Care ar fi cauza?  Poate ca ne intrebam adeseori...
Cu vreo zece ani in urma, intr-o mica bisericuta baptista din Zalau, cateva surori au inceput sa faca ceva cu totul neobisnuit. Aceste surori de credinta vazand starea bisericii in care se aflau, au hotarat sa schimbe ceva, asa ca au inceput sa se intalneasca zilnic pentru a sta in post si rugaciune pentru biserica lor.
Starea bisericii lor,era atat de precara, credinciosii veveau la biserica din pura obisnuinta, nu se mai vedeau oameni noi in biserica, mootonia si slabiciunea era prezenta in viata fiecaruia.
Duhul Sfant a constientizat pe aceste surori ca trebuie facut ceva,deoarece Domnului nu ii placea starea generala a bisericii.
Aceste femei au luat atitudine si au raspuns promt chemarii pe care le-o facuse Dumnezeu.
Dupa cam doi ani de rugaciune fierbinte catre Cel Preainalt, si mijlocire zi de zi, Domnul a inceput sa-Si arate puterea si indurarea fata de aceasta biserica.
Domnul a ingaduit pe langa binecuvantari, si incercari mari, boli si necazuri, astfel incat, biserica respectiva a ajuns asemenea unei armate in rugaciune. Dumnezeu s-a indurat si a lucrat in chip minunat, aratandu-si puterea Sa prin vindecari trupesti si spirituale, revarsari puternice ale Duhului Sfant insotite de semne mari si daruri duhovnicesti.
Fiecare credincios a inceput sa-si ia treaba in serios si sa fie responsabil fata de biserica si comunitate..
Rezultatul rugaciunilor acestor femei credinciose Domnului sunt vizibile si astazi.
Biserica a crescut mult in har si sute, chiar mii de oameni si-au predat viata in mana Domnului Isus.
De atunci si pana an ziua de astazi, fratii din acea biserica merg peste tot in tara si strainatate si marturisesc tuturor cum a lucrat Dumnezeu in biserica lor.Cum din niste crestini pasivi si dezinteresati, Dumnezeu a facut adevarate torte vii. Putini sunt crestinii din Romania care nu au auzit de "Trezirea de la Zalau", asa cum au intitulat-o cei mai multi.
Te intrebi poate de ce nu se intampla lafel si in biserica ta?...
Te invit azi, sa-ti faci o autoevaluare pe care as vrea sa mi-o fac si mie personal:
Cat timp acordam noi rugaciunii in fiecare zi? Cat timp ne hranim din Cuvantul Domnului (Sfanta Scriptrua)?
Apoi, cat  de bine ne facem noi trteaba ca si crestini? Cati bolnavi vizitam in fiecare saptamana? Cat timp acordam partasiei? Cat de mult il marturisim noi pe Domnul Isus prin faptele si prin vorbele noastre zi de zi?
Toate acestea inpreuna daca am incepe sa le practicam cat mai fregvent, am nadejdea ca Domnul va lucra si in dreptul nostru.  Doamne ajuta-ne la aceasta!

Corneliu NITA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu