sâmbătă, 17 octombrie 2009

Uzbekistan

Uzbekistanul este o altă ţară care a cunoscut, vara trecută, probleme privind libertatea religioasă. Uzbekistanul interzice activităţile religioase iniţiate fără permisiunea statului, fapt ce afectează toate religiile din ţară. Mai mult decât atât, există mari dificultăţi pentru înregistrările cultice, iar orice activitate neînregistrată este aspru pedepsită. La sfârşitul lunii august, o biserică protestantă înregistrată din capitală a fost atacată pe prezumţia că ea ar fi fost „neautorizată”.

Literatura creştină a fost confiscată, iar şapte membri arestaţi. 4 din ei au fost puşi la închisoare pentru 15 zile, pentru „violarea procedurilor de organizare şi conducere a întâlnirilor”, deşi serviciul la care se adunaseră a fost unul obişnuit. Conform rapoartelor primite, astfel de atacuri – fie asupra bisericilor înregistrate, fie asupra celor neînregistrate – sunt frecvente.

Spre sfârşitul lunii iulie, Uniunea Baptistă a organizat o tabără de vară pentru copii. Este tragic faptul că acum Uniunea este acuzată de îndoctrinare deliberată a copiilor şi de folosirea în alte scopuri a terenului. Preşedintele Uniunii Baptiste şi doi colegi de-ai lui au fost condamnaţi la trei ani de închisoare, pentru propagarea creştinismului printre copii, împotriva voii părinţilor, cât şi pentru evaziune fiscală
...//in continuare..

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu