luni, 19 octombrie 2009

Crestini atacati in Pakistan

S-a răspândit doar un zvon, dar acest zvon a fost o scuză suficientă pentru musulmanii radicali din localitatea pakistaneză Gojra să distrugă şi să ucidă.
În timpul unei ceremonii de nuntă, la megafon cineva a strigat: Creştinii au rupt pagini dintr-un Coran. Apoi în semn de lipsă de respect au călcat paginile rupte în picioare. Apăraţi Islamul! Musulmanii prezenţi au răspuns chemării printr-un exces de furie ce a avut ca ţintă zona creştină a localităţii Gojra. Astfel, în data de 1 august, opt creştini au fost ucişi, incluzând femei şi copii, iar peste 100 de case ale creştinilor au fost arse. Mulţimea înfuriată, estimată la un număr de peste 20.000 de persoane, a dat foc şi la o biserică din aceeaşi zonă.
Cinci ore fără ajutor
Trupele pentru intervenţii rapide nu s-au deplasat în Gojra decât la un interval de cinci ore de la începerea incidentului. Astfel, creştinii au fost nevoiţi să-şi folosească căruţele să-i ducă pe morţi şi răniţi la spital.
Ca răspuns la un apel internaţional, oficiali guvernamentali pakistanezi au declarat că nu se cunosc cazuri recente de desacralizare a vreunui Coran şi că Guvernul va ajuta la reconstrucţia caselor distruse.
Chiar înainte ca Guvernul să dea vreun răspuns, lucrători ai organizaţiei The Voice of the Martirs (Vocea Martirilor – n.t.) au ajuns în Gojra oferind ajutor celor răniţi şi rugându-se pentru şi împreună cu familiile celor ucişi. Ei continuă să-i ajute pe creştinii din localitate, oferind asistenţă medicală, încurajare şi intervenţii pe lângă guvernul pakistez pentru a lua măsurile care se impun. 
Rugaţi-vă ca Legile privind blasfemia în Pakistan să fie abrogate
Creştinii din Pakistan speră ca aceste atacuri să reprezinte un punct de cotitură. Ei se roagă şi fac apel la guvernul lor ca să abroge legile nejuste referitoare la blasfemie, care deseori reprezintă un pretext pentru a-i ataca pe creştini.
Rugaţi-vă pentru creştinii din Pakistan ca să rămână martori curajoşi ai lui Hristos, în pofida tuturor ameninţărilor. Rugaţi-vă pentru cei răniţi, cât şi pentru cei rămaşi fără case în urma atacurilor brutale din Gojra. Rugaţi-vă pentru mususlmanii din Pakistan ca să-L cunoască pe Isus Hristos într-un mod personal.  The Voice of the Martirs

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu