luni, 1 noiembrie 2010

Nevoia de a-şi exercita rolul de cap al familiei.

Oare de unde vine această idee că bărbatul este capul familie? Astăzi în societatea noastră Cuvântul lui Dumnezeu nu mai este cercetat pentru a fi împlinit şi din nefericire în multe familii creştine nu se mai ţine cont de rolul pe care l-a lăsat Dumnezeu pentru soţ şi soţie. Dacă ne uităm în 1Corinteni cap. 11:3 vedem că ni se spune: “Dar vreau să ştiţi că Hristos este capul orcărui bărbat, că bărbatul este capul femeii, şi că Dumnezeu este capul lui Hristos.”
Invăţătura pe care o primim aici din partea Domnului nu este alta decât aceea de autoritate. Fiul are ca autoritate asupra Sa pe Tatăl ceresc. Bărbatul are ca autoritate pe Hristos, iar femeia are ca autoritate asupra ei soţul. Singurul din univers care nu are nici-o autoriate asupra Sa este Dumnezeu Tatăl. Fiul Său, Isus Hristos cât a fost pe pământ întotdeauna ascultă de Tatăl. El putea să le facă şi fără Tatăl pentru că era Dumnezeu când era pe pământ şi totuşi el declară: “Eu întodeauna ascult de Tatăl.” Pentru El venirea pe pământ şi trăirea pe planeta albastră a însemnat un singur lucru: ASCULTARE faţă de autoritatea ce era asupra Lui – Tatăl. Deşi, a spus: ”Eu şi Tatăl una suntem“.
Am privit la Domnul ISUS, la relaţia pe care a avut-o cu Tatăl. Această relaţie ne poate ajuta pe noi în cadrul familiei să stabilim ordinea pe care Dumnezeu a lăsat-o. Dacă ar fi să ne aducem aminte de poruncile pe care le-a dat Domnul familiei? Prima poruncă pentru familie a fost să stăpânească peste peştii mării, peste păsările cerului… etc. (Gen.1:26).
Cea de-a două poruncă a fost să crească, să se înmulţească şi să umple pământul… (Gen.1:28). Dar oare găsim vreo poruncă în ce priveşte soţul ca şi cap, ca şi autoritate pe care Eva trebuia să o respecte? Bineînţeles că nu. Atâta timp cât ei trăiau în armonie faţă de Dumnezeu erau sub binecuvântare. Totuşi când a apărut ideea de autoritate, de supunere? Această problemă a apărut după ce a intrat păcatul în lume. Femeii i-a zis: ”Voi mări foarte mult suferinţa şi însărcinarea ta, cu durere vei naşte copii şi dorinţele tale se vor ţine după bărbatul tău, iar el va stăpâni peste tine” ( Gen.3:16). De ce dorinţele tale, ale soţiei se vor ţine după ale soţului? De ce el va stăpâni peste soţie? Deoarece păcatul a fost făcut întâi de Eva. In mod normal ea trebuia să se consulte cu soţul ei după discuţia pe care a avut-o cu Satan. Decizia pe care a luat-o de una singură este dovada faptului că nu a fost supusă. Dorinţa ei nu a mai fost una curată de a fi unită cu soţul...Citeste mai departe!
http://stiricrestine.ro/2010/10/30/familia-ideea-geniala-a-lui-dumnezeu-v-de-radu-gheor
ghe/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu