luni, 12 iulie 2010

Trei pasi importanti

-„Daca marturisesti deci cu gura ta pe Isus ca Domn, si daca crezi în inima ta ca Dumnezeu L-a înviat din morti, vei fi mîntuit.” Romani 10: 9 -

Exista trei lucruri care merg mîna în mîna cu faptul ca vrei sa fii un urmas al Domnului Isus Hristos. Aceste lucruri nu te ajuta pentru mîntuirea ta, ci urmeaza decizia de a-l urma pe Domnul. Sau, mai simplu, considera-le a fi trei responsabilitati care merg mîna în mîna cu actul mîntuirii tale.

Prima responsabilitate este de a avea o marturie publica. Nu exista apostoli secreti ai lui Dumnezeu. De fapt, în acest sens, chiar Domnul Isus a spus în Luca 12: 8-9: „Eu va spun: pe orisicine Ma va marturisi înaintea oamenilor, îl va marturisi si Fiul omului înaintea îngerilor lui Dumnezeu; dar cine se va lepada de Mine înaintea oamenilor, va fi lepadat si el înaintea îngerilor lui Dumnezeu.”

A doua responsabilitate este sa înfaptuiesti un botez biblic. Exista multe discutii si confuzii referitoare la aceasta lucrare, însa nu trebuie sa uiti niciodata ca botezul nu te poate mîntui. Acesta însa este un act simbolic ce exprima credinta pe care o ai în Domnul Isus Hristos, un act de ascultare pe care Dumnezeu îl binecuvînteaza.

Al treilea lucru pe care trebuie sa îl faci este sa te asiguri ca apartii unei comunitati crestine. Motivul pentru care apartinem unei biserici locale este ca un caracter sfînt poate fi dobîndit numai aici. Chiar si Sfînta Scriptura ne aminteste în Proverbe 13: 20 ca: „Cine umbla cu înteleptii se face întelept…”

Rugaciunea mea pentru tine în aceasta zi este sa-l urmezi pe Isus Hristos în ascultare, în aceste trei domenii din viata ta!

DUPA CE L-AI ACCEPTAT PE ISUS HRISTOS, DUMNEZEU ÎTI CERE SA-L URMEZI SI SA-L ASCULTI.

Un comentariu:

  1. nu cred cä trebuie sä apartii unei comunitäti crestine.oare nu e deajuns dacä apartii Släitului Domn,care e CALEA,ADEVÄRUL si VIATA.
    iar un caracter sfänt nu poate numai aici sä fie dobändit.acesta e sectarism..............

    RăspundețiȘtergere