miercuri, 21 iulie 2010

Implica-te, nu sta deoparte!

-„Toti cei ce credeau, erau împreuna la un loc, si aveau toate de obste. Îsi vindeau ogoarele si averile, si banii îi împarteau între toti, dupa nevoile fiecaruia. Toti împreuna erau nelipsiti de la Templu în fiecare zi, frîngeau pîinea acasa, si luau hrana, cu bucurie si curatie de inima. Ei laudau pe Dumnezeu, si erau placuti înaintea întregului norod. Si Domnul adauga în fiecare zi la numarul lor pe cei ce erau mîntuiti.” Faptele Apostolilor 2: 44-47-

Îti doresti sa traiesti viata de crestin în deplinatatea semnificatiei sale? Cu siguranta ca da! Desi aceasta dorinta ar trebui sa însufleteasca fiecare crestin, în vremea în care traim tot mai multi crestini sunt deconectati de la sursa ce le ofera aceasta putere: „biserica locala”.

Desi motivele care au generat aceasta stare sînt multiple, ceea ce este cu adevarat îngrijorator este faptul ca tot mai multi crestini nu mai au impactul dorit în vietile celor din jur, tocmai pentru ca au hotarît sa traiasca în izolare. Se retrag din partasia activa cu ceilalti crestini si se cufunda în singuratate si izolare.

Tu cum stai în acest domeniu al vietii tale? Esti implicat în mod activ în biserica ta? Eu nu te întreb doar daca mergi într-o biserica sau nu… Pentru ca a fi implicat spiritual înseamna mult mai mult decît sa mergi duminica la biserica.

Întrebarea mea vrea sa te determine sa te întrebi daca te implici în lucrarile bisericii, avînd dorinta de a participa activ în miscarea prin care sa fie schimbata lumea în care traim….

Această implicare este bine exemplificata prin declaratia: „un pumn are mai mare putere decît un deget!” Eu si cu tine sîntem mai puternici atunci cînd stam împreuna sub protectia Domnului Isus Hristos. O biserica unita este o forta pentru generatia în care traim.

În pasajul biblic de astazi citim despre crestini care fiind supusi unii altora, implicati deplin în lucrare si plini de putere în viata spirituala, au reusit sa revolutioneze generatia în care au trait.

Aceasta a fost biserica primului secol, si prin harul Domnului, haideti sa facem sa fie si biserica secolului 21.


ESTI IMPLICAT ÎN MOD ACTIV ÎN BISERICA LOCALA?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu