duminică, 18 iulie 2010

Care este diferenţa dintre Biblia Ortodoxă, si cea a Martorilor lui Iehova?!

Ea onţine un număr de falsificări flagrante introduse în text pentru a susţine doctrina Turnului de Veghe De ce am denumit acest articol aşa, pentru că şi Baptiştii, şi Penticostalii vorbitori de limbă română folosesc traducerea lui Dumitru Cornilescu, care, la momentul traducerii acestei versiuni, era Ortodox.

Cea mai mare diferenţă este numărul de falsificări introduse în Biblia Martorilor Turnului de veghe. Am găsit un minunat articol despre această temă, care vi-l propun mai jos:

Ce diferenţă există între Biblia baptistă şi Biblia Martorilor ?

Voi menţiona unele diferenţe, sau răstălmăciri introduse de Martorii Turnului de Veghe in Biblia lor:

Conţine un număr de falsificări flagrante introduse în text pentru a susţine doctrina Turnului de Veghe
În noua traducere, crucea a fost înlocuită cu “stâlpul de tortură”, deoarece Martorii susţin că Isus a fost ţintuit pe un stâlp vertical, nu o cruce. În loc de Duhul Sfânt, ei traduc “duhul sfânt” sau “forţa activă”, pentru a corespunde cu negarea divinităţii şi personalităţii Duhului Sfânt. Apoi, Cristos a vorbit nu de “revenirea” Sa, ci de “prezenţa” Sa, pe care Martorii o consideră invizibilă.
Noua Traducere Mondială elimină în mod sistematic dovezile divinităţii lui Cristos. În loc să se prosterne la picioarele Lui pentru a I se închina, oamenii trebuie doar să “asculte” de El.
Ioan 1:1 nu mai spune: “Cuvântul era Dumnezeu”, ci “Cuvântul era un dumnezeu”. Isus nu mai spune: “Înainte să fi fost Avraam, Eu sunt”, Citeste mai departe- Important!. ..
Sursa: Blogul Maranata

Un comentariu:

  1. in sfärsit oameni sänätosi la minte!!!!!!!!!!
    asa cum zice Seneca"oamenilor le este mao usor sä creadä decät sä cerceteze"
    mi se pare chiar o blasfemie sä fie numit Dumitru Cornilescu un Luther al Romäniei,asa cum i se face reclamä intru-un videoclip.
    chiar au tupeu acesti "crestini"!
    sä nu uitäm cä "frica de Domnul e inceputul intelepciunii"

    RăspundețiȘtergere