joi, 15 decembrie 2011

SĂ TE VEZI ASA CUM TE VEDE DUMNEZEU!

- "Comoara aceasta o purtăm în nişte vase de lut (2 Corinteni 4:7) -

Biblia spune că Dumnezeu lucrează prin "nişte vase de lut, pentru ca această putere nemaipomenită să fie de la Dumnezeu şi nu de la noi" (2 Corinteni 4:7). Astfel, când oamenii văd lucruri bune în noi, ei ştiu că vin de la Dumnezeu.
Domnul Isus a spus că un vas de lut care are în el o lumânare şi este acoperit cu un capac poate fi plin de lumină, dar oamenii nu o văd. Doar dacă vasul este crăpat, lumina pătrunde prin acele imperfecţiuni – "Tot aşa să lumineze şi lumina voastră înaintea oamenilor, ca ei să vadă faptele voastre bune, şi să slăvească pe Tatăl vostru, care este în ceruri" (Matei 5:16). Nimic din tine nu-L surprinde pe Dumnezeu: "Dumnezeu a ales lucrurile nebune ale lumii, ca să facă de ruşine pe cele înţelepte.
Dumnezeu a ales lucrurile slabe ale lumii, ca să facă de ruşine pe cele tari … lucrurile josnice ale lumii, şi lucrurile dis­preţuite … ca să nimicească pe cele ce Sunt; pentru ca nimeni să nu se laude" (1 Corinteni 1:27-29). Ştiind lucrul acesta, te poţi iubi şi te poţi accepta aşa cum o face Dumnezeu?
Dacă ai o ati­tudine de judecată la adresa ta, contrazici Cuvântul lui Dumnezeu şi te expui atacurilor lui satana. Pavel refuză să se judece singur: "cât despre mine, prea puţin îmi pasă dacă sunt judecat de voi sau de un scaun omenesc de judecată. Ba încă, nici eu însumi nu mă mai judec pe mine" (1 Corinteni 4:3).
Pavel a învăţat să renunţe la trecut şi să meargă înainte, dar el nu a crezut că a şi ajuns. "Nu că am şi câştigat premiul sau că am şi ajuns desăvârşit; dar alerg înainte, căutând să-l apuc" (Filipeni 3:12-14).
El era conştient de laturile la care mai trebuia să lucreze, dar a refuzat să se persecute singur din cauza lor.

Nu uita, Dumnezeu te-a apreciat atât de mult încât Şi-a trimis Fiul ca să te mântuiască din starea căzută şi din soarta ta viitoare: "El S-a dat pe Sine însuşi pentru noi, ca să ne răscumpere din orice fărădelege, şi să-Şi curăţească un norod care să fie al Lui, plin de râvnă pentru fapte bune" (Tit 2:14). Cine ne desăvârşeşte? Dumnezeu! Tu eşti o operă în devenire, aşa că începe să te vezi aşa cum te vede Dumnezeu.

Misiune.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu