duminică, 4 decembrie 2011

Ieşi din starea rea!

Şi dacă Cristos este în voi, trupul vostru, da, este supus morţii, din pricina păcatului; dar duhul vostru este viu, din pricina neprihănirii (Romani 8:10).

Biblia ne spune cum într-o zi, Petru se plimba prin Lida, vizitându-i pe sfinţi. Acolo a găsit un om, numit Enea, care de opt ani zăcea la pat, fiind paralizat. El a primit Evanghelia şi a crezut în Isus Cristos, iar când Petru a venit la el şi l-a văzut, i-a zis: „«Isus Cristos te vindecă; scoală-te şi fă-ţi patul.» Şi Enea s-a sculat îndată” (Fapte 9:34).
Petru nu s-a rugat pentru acest om, pentru că nu mai nu era necesar. Tot ce a făcut a fost să îi prezinte Evanghelia pe înţelesul lui. El i-a spus: „Enea, Isus te vindecă.” Aceasta este ceea ce mesajul Evangheliei poate să facă în viaţa celui ce îl crede şi îl primeşte. Petru ştia că Enea trebuie să înţeleagă că primindu-L pe Cristos, are în el viaţa lui Cristos (Ioan 5:26), iar aceasta îl eliberează de paralizie. După cum spune Biblia în Romani 8:10: „Şi dacă Cristos este în voi, trupul vostru, da, este supus morţii, din pricina păcatului; dar duhul vostru este viu, din pricina neprihănirii.”
Fiind creştin, tu poţi să ieşi din orice afecţiune sau circumstanţă care este contrară voii lui Dumnezeu pentru viaţa ta. Nu mai trebuie să rămâi, nici măcar un minut, în acea condiţie mizeră, nefavorabilă sau dureroasă! Ridică-te şi ieşi din starea rea! Tu poţi să te eliberezi de această durere, sărăcie, lipsă sau nevoie! Nu te mai comporta ca un bolnav, sau ca un oropsit. Mai degrabă, începe să te comporţi ca un om sănătos, prosper, puternic şi victorios în Isus Cristos! Aceasta este calea prin care îţi poţi depăşi limitele.
Cei din jurul tău te ştiu probabil ca o persoană care se plânge mereu, ori din cauza sărăciei ori din cauza bolii, dar acum tu ţi-ai schimbat şi limbajul şi comportamentul! De acum, tot ce se mai poate auzi de la tine este cine eşti tu în Cristos. Ai ieşit de sub influenţa diavolului şi ai depăşit
limitările acestei vieţi! Glorie lui Dumnezeu!

Rugăciune
Dragă Tată ceresc, toată gloria, onoarea şi măreţia
să fie adusă Numelui Tău minunat. Îţi mulţumesc pentru
că m-ai făcut o comoară deosebită, pusă deoparte pentru
Tine ca să-Ţi aducă glorie! Mă predau în totalitate Ţie şi
declar că, prin puterea Duhului Tău, scopul Tău pentru
viaţa mea este împlinit spre gloria şi slava Numelui Tău.
Amin.

Studiu Supimentar- Filipeni 4:13; Marcu 9:23

Rapsodia Realitatilor, Pastor Chris, Septembrie 2011

(c) Copyright by Valentin Iosub
Toate drepturile de publicare sunt rezervate! (Vezi detalii!)



NOTA  - Pentru Devotionalele Rapsodia Realitatilor avem acordul de publicare
pe blog al translatorului Valentin Iosub (LoveWorld Publishing).
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


ATENTIE 
Nu este permisa publicarea pe spatii WEB a acestor devotionale fara acordul in scris al LOVEWORLD PUBLISHING !


-  Va multumim pentru intelegere!  -

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu