sâmbătă, 1 ianuarie 2011

INTRI ÎN NOUL AN CU O INIMĂ CURATĂ ???

1 Petru 1:22 Deci, ca unii cari, prin ascultarea de adevăr, v-aţi curăţit sufletele prin Duhul, ca să aveţi o dragoste de fraţi neprefăcută, iubiţi-vă cu căldură unii pe alţii, din toată inima.

Mulţumim Domnului că ne-a ţinut cu viaţă să păşim sănătoşi în Noul An 2011. Dar cum păşim în el? Doar cu primisiuni pe care nu le putem duce la îndeplinire? Păşim minţindu-ne „frumos” că vom fi mai buni, că ne vom iubi unii pe alţii, că vom citi zilnic Biblia, că vom postii, că ne vom ruga, că vom merge la toate serviciile bisericii??? Începem anul cu atâtea promisiuni, că după lunga noapte dintre ani nedormită, uităm şi ce am gândit şi ce am vorbit!
An de an facem promisiuni Domnului, dar cu trecerea zilelor uităm de ele şi ne este greu să le ducem la îndeplinire. Ştiţi de ce? Pentru că rămânem aceeaşi oameni reci, aceeaşi pocăiţi de duminica sau de biserică şi nu vrem nicicum să-i dăm Domnului în intregime inima noastră!!
Haideţi împreună de azi să lăsăm pe Domnul să ne schimbe inima după cum El doreşte!! Să nu-I mai promitem lucruri mari şi să facem pe vitejii! Să-L lăsăm pe EL să lucreze la inima noastră, să o modeleze, să ne dea o inimă iubitoare de EL, o inimă nouă!
Iată ce primisiune ne face Domnul prin Cuvânt: Ieremia 24:7 Le voi da o inimă ca să înţeleagă că Eu Sunt Domnul. Ei vor fi poporul Meu, iar Eu voi fi Dumnezeul lor, dacă se vor întoarce la Mine cu toată inima lor. El este dipus să ne dea o inimă nouă, dar oare noi suntem gata să o primim??
Evrei 3:12 Luaţi seama, deci, fraţilor, ca nici unul dintre voi să n-aibă o inimă rea şi necredincioasă, care să vă despartă de Dumnezeul cel viu. Anul 2011 a început azi şi noi trebuie să ne înnoim inima în Hristos, altfel nu se ştie ziua şi ceasul când vom dea socoteală pentru nepăsare şi pentru că L-am lăsat pe Isus tot la poarta inimii noastre să bată trist şi aşteptând să-I deschidem!
Haideţi să zicem AZI precum Psalmistul: Psalmi 51:10 Zideşte în mine o inimă curată, Dumnezeule, pune în mine un duh nou şi statornic!

DOAMNE, AZI TE RUGĂM ZIDEŞTE ÎN NOI O INIMĂ CURATĂ, O INIMĂ CARE SĂ BATĂ NUMAI PENTRU TINE, NUMAI PENTRU CER, O INIMĂ ÎN CARE SĂ NU EXISTE RĂUTATE, VICLENIE, MINCIUNĂ ŞI VANITATE!! DĂ-NE DOAMNE O INIMĂ CARE SĂ IUBESCĂ PE APROAPELE EI AŞA CUM TU NE IUBEŞTI, O INIMĂ CARE TÂNJEŞTE DUPĂ TINE ŞI AŞTEAPTĂ VENIREA TA!!! Amin!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu