joi, 11 martie 2010

Puterea si efectele rugaciunii - dovedite stiintific!

Într-adevar rugaciunile vindeca bolile, spun oamenii de stiinta
Oamenii pot fi vindecati într-adevar în biserici si nu numai, atunci când se roaga. Oamenii de stiinta din Petersburg au dovedit-o si au descoperit si mecanismul "material" al acestui fenomen divin.
"O rugaciune este un remediu puternic", spune Valeri Slezin, seful Laboratorului de Neuropsihofiziologi e al Institutului de Cercetare si Dezvoltare
Psihoneurologica Bekhterev din Petersburg . "Rugaciunea nu numai ca regleaza toate procesele din organismul uman, dar ea repara si structura grav afectata a constiintei."

Profesorul Slezin a facut ceva de necrezut - a masurat puterea rugaciunii.
El a înregistrat electroencefalogramele unor calugari în timp ce se rugau si a captat un fenomen neobisnuit - "stingerea" completa a cortexului cerebral.
Aceasta stare poate fi observata numai la bebelusii de trei luni, atunci când se afla lânga mamele lor, în siguranta absoluta. Pe masura ce persoana creste, aceasta senzatie de siguranta dispare, activitatea creierului creste si acest ritm al biocurentilor cerebrali devine rar, numai în timpul somnului profund sau al rugaciunii, asa dupa cum a dovedit omul de stiinta. Valeri Slezin a numit aceasta stare necunoscuta "trezie usoara, în rugaciune" si a dovedit ca are o importanta vitala pentru orice persoana.

Este un fapt cunoscut ca bolile sunt cauzate mai ales de situatii negative si afronturi care ne ramân înfipte în minte. În timpul rugaciunii, însa, grijile se muta pe un plan secundar sau chiar dispar cu totul. Astfel, devine posibila atât vindecarea psihica si morala cât si cea fizica.

Slujbele bisericesti ajuta si ele la ameliorarea sanatatii. Inginera si electrofiziciana Angelina Malakovskaia, de la Laboratorul de Tehnologie Medicala si Biologica a condus peste o mie de studii pentru a afla caracteristicile sanatatii unor enoriasi înainte si dupa slujba. A rezultat ca slujba în biserica normalizeaza tensiunea si valorile analizei sângelui.

Se pare ca rugaciunile pot sa neutralizeze chiar si radiatiile. Se stie ca dupa explozia de la Cernobîl, instrumentele de masura pentru radiatii au aratat valori care depaseau capacxitatea de masurare a instrumentului. În apropierea Bisericii Arhanghelului Mihail, însa, aflata la patru km de reactoare, valoarea radiatiilor era normala.
...

Singura limita este ca vindeca numai pe cei care cred si care se roaga.

De fapt, dupa cum se va vedea, au fost capabili sa masoare unele efecte, dovedind cu mijloacele stiintifice actuale ceea ce Sfintii Parinti stiu, prin experinta, de 2000 de ani, dar "mecanismul", fiind divin, nu poate fi explicat în termeni omenesti.
Aceasta putere vindecatoare pe plan fizic, moral si spiritual a rugaciunii Tatal Nostru si a rugaciunii, în general, spusa cu credinta, am vazut-o cu ochii mei în programul 12 Pasi pentru Alcoolici Anonimi(pentru familii afectate de alcoolism). Oameni care erau la un pas de moarte sau pacienti în spitale de boli mentale au suferit transformari miraculoase. Nu numai ca le-a disparut obsesia alcoolului, dar au ajuns sa aiba o sanatate perfecta. Pentru a-si mentine aceasta stare,continua sa se roage, sa practice cei 12 Pasi si sa se abtina de la orice substanta cu proprietati psihotrope, inclusiv uneori anestezia la dentist.
Preotul Melethios Weber, în cartea sa "Doisprezece Pasi de Transformare" (Twelve Steps of Transformation) explica  faptul ca rugaciunea  are efecte pozitive asupra crestinilor de orice confesiune religioasa, cu conditia sa aiba credinta în Dumnezeu.

Bogdan, 12.03.2010


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu