marți, 5 aprilie 2011

"SĂ DĂM LA O PARTE"

-"Să dăm la o parte orice piedică … şi să alergăm cu stăruinţă"
(Evrei 12:1)-

Biblia spune: "Nu ştiţi că cei ce aleargă în locul de alergare, toţi aleargă, dar numai unul capătă premiul? Alergaţi, deci, în aşa fel ca să căpătaţi premiul!" (1 Corinteni 9:24). În viaţă ai ocazia de a alerga o singură dată, aşa că aleargă ca să câştigi. Ca să nu te împiedici sau să-ţi pierzi locul, nu privi în urma ta. Nu putem alunga trecutul, dar mulţumim lui Dumnezeu că putem trage învăţături şi-l putem lăsa în urmă.

Nu te îngrijora la gândul curbei următoare, concentrează-te asupra pasului următor. Dacă nu înţelegi lucrul acesta se poate întâmpla să cazi şi să nu te mai ridici. Fără să-ţi dai seama înapoia ta vor exista mai multe curbe decât înaintea ta, aşa că priveşte fiecare pas ca fiind important: "să dăm la o parte orice piedică, şi păcatul care ne înfăşoară aşa de lesne, şi să alergăm cu stăruinţă în alergarea care ne stă înainte". Mulţi dintre noi ducem poverile şi ne îngrijorăm de lucruri pe care oamenii mai în vârstă şi mai înţelepţi le consideră lipsite de însemnătate. Ne irosim puterile stingând incendii care dacă le-am lăsa în pace s-ar stinge singure.

Timpul este resursa ta cea mai de preţ. Economiseşte-I şi astfel bunurile tale de preţ vor creşte, iar datoriile tale vor ,scădea. Scapă de bagajul vechilor relaţii, temerilor inutile şi îndatorărilor false faţă de cei care caută să te manipuleze. Şi aşa sunt destule încercări în viaţa ta; de ce să le mai suporţi şi pe cele pe care le poţi da deoparte?

Când orbul Bartimeu a aflat că Isus este în cetate, şi-a aruncat haina de pe el ca să nu-l împiedice şi a alergat spre el. Iar credinţa lui a fost răsplătită: "îndată orbul şi-a căpătat vederea, şi a mers pe drum după Isus" (Marcu 10:52). Astăzi dă deoparte povara ta şi aleargă!

4 comentarii:

  1. Buna! Imi place mult blogul tau! Il recomand si prietenilor mei ! Daca te intereseaza link-exchange sau un schimb de banner cu blogul www.sanatatesiviata.blogspot.com te rog sa-mi lasi un comentariu cu blogul tau! Multumesc ! Sa ai o seara faina in continuare!

    RăspundețiȘtergere
  2. cred ca era bine sa scrii si partea de mijloc a versetului. daca nu dam la o parte pacatul de care se vorbeste acolo, nici nu vom simti ca am dat la o parte povara...:) Scrii bine, adica de Sus! rabdare, studiu si in continuare litere de aur!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ma bucur Siloxy ca iti plac meditatiile acestea biblice dar, tin sa precizez ca ele nu sunt facute sau redactate de mine ci ele apartin site-ului misiune.ro.
    Dacau doresti si tu aceste meditatii iti poti face abonament direct la ei pe site si ei iti vor trimite saptamanal meditatii biblice! Fii binecuvantat!

    RăspundețiȘtergere
  4. ok, facem skimb de linkuri! Peace!

    RăspundețiȘtergere