sâmbătă, 30 aprilie 2011

CÂT INVESTEŞTI ÎN NUNTA SECOLULUI?

Cred că am fost copleşiţi cu toţii de nunta regala ce a avut loc în Londra. Cel puţin eu am stat cu emoţii şi am privit întreg evenimentul. Dar toată această nuntă pământească m-a dus cu gândul la cât de frumoasă va fi nunta cerească, nunta când Mirele se v-a arăta pe nori.
Pentru că şi eu sunt în pragul căsătoriei, ştiu ce înseamnă pregătirile pentru acest eveniment unic în viaţă. Dar mai mult de atât, îmi pun mereu întrebarea: „CUM MĂ PREGĂTESC EU PENTRU NUNTA SECOLULUI?”  Adică, cât investesc pentru Mirele meu Isus?
Îmi fac eu timp pentru El? E curată haina mea pentru El? Cât doresc acea zi? Cât tânjesc după El? Cât de mult doresc să fiu mireasa Lui, a Cerului?
Sunt întrebări la care aş dori să medităm cu toţii. Dacă Îl doresc pe Isus, atunci voi face tot posibilul să mă apropii cât mai mult de El. Îmi voi face timp să stau de vorbă cu El. Îmi voi face timp să Îl laud, să Îl ascult cum îmi vorbeşte. Voi dorii să Îi dau numai Lui toată dragostea mea şi eu să gust din plin dragostea Lui care nu are sfîrşit şi nu se poate descrie în cuvinte.
Cât de minunat este acest sentiment de dragoste. Cei care aţi gustat dragostea, ştiti despre ce vorbesc. Ce dulce este această dragoste dintâi, şi cât de pură. Dar ştiţi versetul din Apocalipsa 2:4 care spune: „Dar ce am împotriva ta, este că ţi-ai părăsit dragostea dintâi.” Haideţi să fim sinceri cu noi şi cu Domnul...nu-i aşa că mulţi dintre noi am pierdut dragostea dintâi faţă de El? Când L-am cunoscut, tânjeam să stâm în prezenţa Lui, iar azi poate ne aducem aminte de prezenţa Lui doar când suntem la greu. Când eram în dragostea dintâi, stăteam ore întregi pe genunchi şi Îi spuneam Lui tot, iar acum, ne rugăm doar pe fugă, doar în biserică sau uneori în gând. Şi mă gândesc oare cât de mult Îl doare pe Mirele nostru atitudinea aceasta? Vrem să fim Mireasa Lui, dar fugim de Mire.
Cât investim în nunta secolului? Mirele nostru e un Mire gelos şi ne vrea numai pentru El, să nu uităm aceasta niciodată. El vrea inima noastră în întregime şi atât timp cât va avea primul loc în viaţa noastră, binecuvântările vor curge ca un râu pentru viaţa noastră.
Aici pe pâmânt, după nuntă, se zice că urmează luna de miere. Dar, ce ziceţi de o veşnicie de miere? Ca să ai parte de aceasta veşnicie de miere, umple-ţi candela cu undelemn şi aşteaptă-ţi Mirele, pregâtindu-te pentru EL zi de zi.
DUMNEZEU SĂ NE AJUTE SĂ NE BUCURĂM O VEŞNICIE DE NUNTA SECOLULUI!!!

de Florina Patru

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu