vineri, 8 aprilie 2011

Scrisoare de Rugaciune de la Daniel si Saroja OLTEANU, Jalpaiguri INDIA

Dragii nostri aceasta este ultima noastra scrisoare de rugacine:

Ultimile stiri
4 Aprilie 2011

In acest numar puteti citi despre:

• O casatorie pe luna
• Copii in fiecare duminica
• Tom si Jerry intra pe fereastra in scoala
• Vrajitorul a devenit om de afaceri

Alte titluri:

1. Viata noastra spirituala
a. Tesiuni
Adunarea noastra a trecut prin durerile nasterii unei noi familii: Mahua and Mithun. Dar Dumnezeu ne-a ascutat rugaciunile in mijlocul acestor dureri. Nu avem bani pentru organizarea festivitatilor de casatorie. Dumnezeu ne-a dat banii necesari. Eram in mare teama din pricina familiei lui Mahua. Dumnezeu ne-a ajutat sa avem of ceremonie senina si vesela.

Rugati-va ca Dumnezeu sa ne ajute sa continuam sa ne incordam muschii credintei prin toate incercarile prin care sa trecem!

Tata, iti multumim pentru incercarile pe care ni le-ai dat si in aceasta luna. Multumim ca Tu ne-ai ajutat sa raspundem cu credinta. Multumim pentru modul minunat in care Tu ai raspuns la rugaciuni. Stim ca Tu esti un Dumnezeu viu si Atotputerninc.

b. Binecuvantari
In aceasta luna am avut urmatoarele binecuvantari: casatoria lui Mahua si Mithun (inclusiv mutarea lor intr-o casa noua), inceperea pregatirii de casatorie pentru Mampi si Andreas, construirea unei camere pentru Atzinto, tiparirea unor noi materiale de predicare, botezul lui Dilip, si altele.

Rugati-va ca sa putem vedea intodeauna binecuvantarile lui Dumnezeu in mijlocul tuturor incercarilor!

Tata, punem la picioarele Tale viata noastra cu toate incercarile si benecuvantarile ei. Fi Imparat peste furturnile si serile senine ale vietii noastre!

c. Invatatura
In acesta luna noi am studiat din Cartea Evrei (inca nu am terminat). Noi am invatat cat de maret este Domnul nostru Isus si de mare este harul care l-am primit in relatia cu El. De aceea trebuie sa-L onoram printr-o viata traita in frica de Dumnezeu.

Rugati-va ca sa crestem tot mai mult in Hristos Domnul in cunoastere si in traire!

Tata, iti multumim ca ne-ai dat cea mai inalta stanca din lume. Iti multumim ca ne-ai legat cu cea mai puternica legatura de dragoste!

d. Credinciosie
Rugati-va ca toti fratii si surorile noastre sa manifeste aceeasi credinciosie in studierea Cuvantului in fiecare dimineata si in rugaciune (in fiecare dimineata si vinerea noaptea)!

Tata, putem la picioarele Tale fratii si surorile noastre asa cum sunt. Numai Tu ii poti ajuta sa biruiasca in fata slabiciunilor carnii si duhului lor. Intareste-i prin Duhul Tau!

2. Partasia noastra

a. Familie
Unde sunt lucrari mari sunt si tensiuni mari. Noi doream sa avem doua casatorii in acelasi timp (pentru Andreas si pentru Mithun). Dar familia lui Andreas a insistat in a avea casatoria lui Andreas dupa Paste. Aceasta schimbare de program cu privire la casatorie a creat tensiuni si in familia noastra de asemenea.

Rugati-va ca Dumnezeu sa ii dea intelepciune lui Daniel in relatia lui cu Saroja!
De asemena rugati-va pentru ca Saroja sa invete mai mult sa isi controleze mania!

Tata, Tu vezi slabiciune noastra ca familie. Noi de multe ori esuam sa fim un exemplu bun pentru alti. Te rugam ca Tu sa ne ajuti sa implinim rolul de exemple de urmat pentru alti!

b. Copii
Copii in ciuda sesiunii de examene au incercat sa pastreze acelasi program de memorizare zilnica a versetelor Biblice (Som cu mai multa credinciosie decat Ashish). Totusi, in unele duminici nu au putut veni la adunare (dar au participat la partasia de casa de sambata).
Ashish si Som au trecut in clasa urmatoare in ciuda unui rezultat negativ la examenele finale.

Rugati-va ca Som si Ashish sa il poata cunoaste pe Domnul Isus de mici. Rugati-va ca ei sa isi imbunatateasca rezultatele la invatatura!

Tata, iti multumim pentru harul Tau pentru Som si Ashish. Ajuta-i Tu iti dea Tie primul loc in vietile lor si sa Te onoreze pe Tine in studiile lor!

c. Fratii si surorile noastre de lucrare

i. Nume
a. Frati: Mithun, David, Andreas, Daniel Oraon, Job, Atzinto
b. Surori: Mahua, Mampi, Sabina, Kalpana, Saroja, Madhumala, Promila, si Sormila

c. Motive de rugacine

i. Rugati-va pentru David care si-a exprimat dorinta de merge la studii biblice in Punjab. Totusi el inca nu are educatia de baza completa (numai trei clase). Dar el stie sa citeasca si sa scrie. Noi l-am sfatuit ca el mai intai sa isi completeze studiile de baza si apoi sa mearga pentru teologie.
Relatia lui David cu tanara necredincioasa a fost incheiata (in conformintate cu afirmatia lui).

Rugati ca Dumnezeu sa ii zideasca viata lui David. Rugati-va ca el sa se increada pe deplin in calauzirea lui Dumnezeu!

Tata, Te rugam ca Tu sa il ajuti pe David sa biruiasca felul firesc de vietuire!

ii. Rugati-va pentru casatoria lui Andreas si Mampi care dorim sa o avem, daca va fi voia Domnului, pe 25 aprilie. Rugati-va ca Andreas si Mampi sa dea o marturie buna inainte si dupa casatorie!

Tata, iti multumim pentru acest cuplu. Te rugam ca Tu sa ii ajuti sa devina un singur trup la timpul hotarat de Tine si dupa voia Ta!

iii. Rugati-va pentru Daniel Oraon care intampina presiuni de la tatal lui care vrea sa-i faca ‘o situatie’. Tatal lui Daniel vrea sa il puna intr-o slujba de stat si eventual sa il aiba si casatorit. Dar dorita lui Daniel Oraon este numai de a sluji Domnului prin vestirea Evangheliei.

Rugati-va Dumnezeu sa il ajute pe Daniel sa continue sa Ii slujeasca fara piedici!

Tata, iti multumim pentru dedicarea lui Daniel pentru lucrarea Ta. Te rugam ca Tu sa il incurajezi la aceasta!

iv. Job dupa ce a slujit cu credinciosie impreuna cu noi, s-a decis sa plece in Nagaland pentru o luna. El trebuie sa isi aduca de acolo toate lucrurile si sa incheie cu bine relatia cu adunarea din Nagaland in care a slujit inainte de a ni se alatura.
Rugati-va pentru ocrotirea lui Dumnezeu in calatoria lui!

Tata, iti multumim pentru marturie lui Job! Fie ca Tu sa ii daruiesti de asemenea o sotie dupa voia Ta!

v. Rugati-va ca Dumnezeu sa o calauzeasca in continuare pe Sabina care ne-a parasit pentru a face lucrare poate in Nepal!

Tata, iti multumim pentru slujirea lui Sabina impreuna cu noi. Fie ca Tu sa-i zidesti si ei o familie dupa voia Ta!

vi. Gabrila Tepes ar urma sa soseasca la noi pe 17 Aprilie. Rugati-va ca ea poata ajunge cu bine. Familia noasta o va intampin la aeroport.

Tata, iti multumim pentru Gabriela. Fie ca ea sa fie instrumental dragostei Tale impreuna cu noi!

d. Adunarea
Adunarea se intalneste de trei ori pe saptamana. Dar intalnirea principala a devenit sambata seara. Vinerea este noapte de rugaciune la care numai putini lucratori participa. Duminica este timp de lucrare cu copii (intreaga zi) dar ne gasim timp de asemenea pentru rugaciune si Cuvant.

Rugati-va ca Dumnezeu sa zideasca adunarea noastra in puterea Duhului Sau Sfant!

Tata, iti multumim pentru adunarea harului Tau din acest loc. Fie ca toti dintre noi sa Te cunoasca intradevar pe Tine!

3. Lucrarea lui Dumnezeu prin noi

a. Adunarea
i. Poltu
Polu este unul dintre credinciosii de la inceput ai adunarii noastre. Dar in aceste zile el se afunda tot mai mult in mlastina deznadejdi. Cuprins de multe framantari interioare pe care nu le-a impartasit cu nimeni el a incetat sa vina la adunare, nu mai lucreaza nimic, si a devenit o povara pentru familia lui. Incercarile noastre de a-l smulge din mlastina in care a cazut au fost pana acum zadarnice.

Rugati-va ca el sa se poata desprinde din plasa celui rau!

Tata, ne doare inima pentru Poltu. Te rugam ca Tu sa il ridici din gropa in care el a cazut!

ii. Purnima
Purnima este intr-o relatie cu un tanar necrestin. Rugati-va ca ea sa continue intr-o cale a dedicarii pentru Domnul Isus si pentru ca Dumnezeu sa-i ofere un adevarat parterner de casatorie!

Tata, te rugam ca chemarea acestei lumi sa nu o amageasca pe Purnima!

iii. Harun, Banti, Partu, and Rahul
Baietii acestia din adunarea noastra cresc si aud tot mai mult chemarea vocilor acestor lumi.
Rugati-va ca ei sa ea decizii intelepte si calea neprihaniri care este in Hristos!

Tata, Te rugam ca nici unul dintre acesti miei sa nu se piarda!

iv. Casatoria lui Mithun si Mahua
Casatoria lui Mahua si Mithun a fost un prilej foarte bun si pentru fosti membri ai adunarii noastre sa ne viziteze.

Rugati-va pentru ca Roshan, Chandan, Shoto ca ei sa isi puna prioritatile intelepte in viata lor cu Dumnezeu pe primul loc!
Rugati-va pentru binecuvantarea lui Dumnezeu pentru familia lui Mahua and Mithun!

b. Predicare in afara bisericii
i. Predicare in piete si in sate
Inainte de venirea ploilor am avut sansa in fiecare zi sa mergem sa vestim Evanghelia in piete si in sate.

Rugati-va ca Dumnezeu sa ne dea intelepciune in ajustarea lucrarii la conditiile de vreme!

ii. Dilip Nandi
Unul dintre roadele vestirii Evangheliei in piete este Dilip. El are SIDA. De asemenea este casatorit si are trei copii. El a auzit predicare in piata din Talma (satul lui) si a primit un tractat. Dupa ce a citit tractatul el s-a rugat rugaciune inclusa in tractat si la primit pe Domnul Isus. Dupa aceea ne-a contactat. Dupa cateva vizite reciproce, Dilip a fost botezat sambata trecuta. Speram sa avem, prin voia Domnului Isus, botezul sotie lui saptamana viitoare.

Rugati-va pentru vindecarea lui Dilip!
Rugatu-va pentru botezul sotiei lui!
Rugatu-va pentru purtarea de grija a lui Dumnezeu pentru copii lui!

Tata, iti multumim pentru acest rod al jertfei Domnului Isus. Te rugam ca Tu sa intervi in aceasta familie distrusa de pacat si boala!

iii. Saha
Saha este o ruda de-a lui Promila. El a avut mai inainte o viata foarte urata (violenta si demonica – era implicat in vrajitorie). Pacatele lui i-au afectat sanatatea. El suferea de o durere cronica de stomac pe care nici un doctor nu o putea vindeca. Insa Promila si Atzinto l-au vizitat intr-o zi si i-au vestit Evanghelia. El l-a primit imediat pe Domnul Isus si si-a marturisit pacatele. Dupa aceea fratele Atzinto s-a rugat pentru el. Dupa aceea stomacul lui Saha a fost vindecat. Insa Satan a pregatit o cursa pentru acest suflet scump. Cineva a venit cu o propunere de afaceri. Din acea zi el nu si-a mai gasit timp pentru Dumnezeu si nici nu s-a mai botezat.

Rugati-va ca Dumnezeu sa il ajute pe Saha sa renunte la inseleciunea celui rau!

Tata, noi iti cerem indurarea Ta pentru Saha. Nu lasa ca el sa piara in intunericul pacatului!

iv. Ram Prashat
Ram Prashat dupa ce a stat cu noi pentru doua saptamani a plecat ca sa isi castige existenta. Dar el a promis ca se va intoarce. Noi nu am considerat ca el este gata de a primi botezul.

Rugati-va ca Dumnezeu sa isi desavarseasca lucrarea Sa in viata lui Ram Prashat. Rugati-va ca Dumnezeu sa il ajute pe Ram Prashat sa se impace cu fost lui sotie de care de curand a divortat legal. Ei au impreuna o fetita.

Tata, iti cerem mare Ta indurare pentru Ram Prashat. Vrem sa vedem biruinta Domnului Isus in viata lui si in familia lui.

v. Spital, curtea de justitie, inchisoarea, si zone de prostitutie
In fiecare saptamana noi am vestit Evanghelia la spital (Job era o prezenta constanta acolo), curtea de justitie, si inchisoare. La inchisoare este un pic de impotrivire in ce priveste vestirea Evanghelie.
Din cand in cand am incercat sa vizitam de asemenea zona de prostitutie.

Rugati-va ca Dumnezeu sa ne ajute sa punem in aplicare proiectele pe care El ni le-a pus in minte cu privire la aceste locuri de lucrare!

vi. Bakura
Unul dintre prietenii nostri din Barddhaman ne-a pus in legatura cu crestin nominal din Bakura. El ne-a dat adresa lui.

Rugati-va ca noi sa putem sa mergem sa il vizitam. Noi am vream sa vestim Evanghelia si in districtul Bakura.

Tata, iti multumim si pentru aceasta usa deschisa pentru Cuvantul Tai in Bakura. Ajuta-ne Tu sa vedem roada pentru slava Ta si din Bakura!

c. Lucrari umanitare
i. Noi lideri
Noi am ales noi lideri pentru organizatia noastra umanitara. Noul presedinte este Raju Oraon (Daniel Ekka), si noul secretar este Mithun Bawli. Ei sunt de asemenea pastori asistenti. Varsta lor este mai putin de 25 de ani.

Rugati-va ca Dumnezeu sa ii umple cu Duhul Sau cel Sfant pe acesti tineri ca sa poata fi un instrument in mana Lui!

Tata, iti multumim pentru Mithun si Daniel. Binecuvinteaza-i in rodire dupa voia Ta!

ii. Centre de meditatii
Centrul de meditatii de la adunare a fost inchis din lipsa de studenti. Centrele care functioneaza acum sunt cele de la statia de tren. Dar numarul de lucratori s-a micsorat.

Rugati-va ca Dumnezeu sa scoata lucratori la secerisul Lui!

Tata, iti multumim pentru sansa de a demonstra dragostea Ta in mijlocul saracilor prin aceste centre de meditatii!

iii. Ajutorare
Cu banii pe care i-am primit de la Domnul Isus i-am putut ajuta pe Mahua si Mithun sa se casatoreasca. De asemenea am putut construi o camera pentru Atzinto si Promila. Am ajutat de asemenea familia Lakra sa cumpere carti pentru scoala copiilor.

iv. Oficiul de taxe
Noi nu primim nici un ban de la stat pentru proiectele sociale in care suntem implicati. Totusi noi trebui sa dam un raport detaliat despre banii primiti si lucrarile facute cu acesti bani. Cei de la sectia financiara ne-au informat ca raportul cu privire la organizatia noastra de ajutor social a fost completat. Ei ne-au dat unele sfaturi si ne-au informat ca noi suntem intr-o perioada de verificare de sase luni. Dupa acesta perioada de verificare, organizatia noastra poate continua sau va fi inchisa legal.

Rugati-va ca noi sa putem da o buna marturie inaintea autoritatilor din orasul nostru!

Multumim Tata ca ne-ai dat o baza legala pe care sa facem lucrarea Ta. Da-ne Tu intelepciunea Ta in dezvoltarea acestei baze pentru slava Numele Tau!

Va salutam cu mult har!
Ne rugam ca El sa ne imputerniceasca la acest sfarsit de timp pentru neamuri sa ducem cu bine la bun sfasit faclia Evangheliei!

De la Adunarea Harul,

Daniel Olteanu

All my hope is in Jesus Christ!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu