marți, 26 octombrie 2010

Sfaturi de (blogger) pensionar III (P)

- Ca sa tii un blog trebuie sa iti asumi riscuri, foarte multe riscuri, Riscul de a fi jignit, infruntat, confruntat etc.
- Ca să ţii un blog trebuie să faci sacrificii. Trebuie, cel puţin o vreme, să îţi schimbi prorităţile. Familia poate suferi, dacă nu sînteţi atenţi. În meserie puteţi rămîne în urmă, cu multe proiecte amînate. Atenţie! Din blog nu se pot face atîţia bani cît să trăieşti.
- Ca să ţii blog trebuie să ai frîu, să nu te uiţi cu emoţie la topuri. Aici este secretul. Dacă produci pentru top, dacă vei căuta cu orice preţ urcarea, se va întîmpla tocmai inversul. Nu ştiu de ce. Se pare că este o regulă biblică. Cine caută înălţarea, va fi smerit şi … invers.
- Mare grijă la mîndrie. După ce începi să fii căutat, începe să te mănînce dulcele vierme al celebrităţii. Dacă ai vreo 2000 de accesări, deja ţi se ridică părul pe mîini. Greşit. Mîndria stă înaintea căderii.
- Nu te lăsa cuprins de invidie. Să nu cumva să scrii pentru a concura pe alţii. Scrie pentru că ai ceva de spus. Uitaţi-vă ce păţeşte Bastrix. El poate fi luat ca exemplu didactic. Realmente poate fi trecut într-un curs de bloguri la “aşa nu”. Cu cît face mai multe spume, cu atît lumea se depărtează mai mult de el şi penibilul atinge cote alarmante.
- Nu dispera în week-end-uri. Aşa cum tu nu ai timp de blog în week-end, nici alţii nu au timp de blogul tău. Week-end-urile sînt greu de trecut pentru bloggeri, dar supravieţuiţi pînă luni, nu-i problemă.
- Nu te îngrijora dacă îţi scad pentru cîteva zile accesările. Dacă ai ceva de spus, oamenii te vor căuta din nou.
- Nu deveni iritant trimiţînd pe adresele de email şi pe grupuri… “Am scris despre asta…. “citiţi mai departe”". Vei obţine exact efectul invers. Dacă mîncarea este bună, oamenii o vor căuta şi fără reclamă.
- Pozele nu fac prea mult bine..
 Citeste  http://mariuscruceru.ro/

http://mariuscruceru.ro/2010/10/27/sfaturi-de-blogger-pensionar-iii-p/

2 comentarii:

  1. Te invit sa ne rugam pentru poetul A.Paunescu, internat in stare grava la spitalul Floreasca.Are nevoie de mantuire.Dumnezeu poate si vrea mantuirea oamnenilor.
    Fii binecuvantat. Poti sa trimiti si altora mesajul? Te rog.

    RăspundețiȘtergere
  2. bune sfaturi. la cat mai multe d'astea de vin din experienta, nu din carti:) incepi sa fii blogger, nu cand ai inceput sa scrii, ci cand incepi sa intelegi ce inseamna blogul. Succes mai departe!

    RăspundețiȘtergere