duminică, 13 iunie 2010

Fii un om care ridica!

-„Si voi, parintilor, nu întarîtati la mînie pe copiii vostri…” Efeseni 6: 4a-

Daca esti parinte, atunci trebuie sa stii ca ti s-a dat o mare responsabilitate: aceea de a le da copiilor tai o temelie sanatoasa pentru viata. Dumnezeu îti porunceste sa îi asezi pe copiii tai pe temelia credintei, pentru ca atunci cînd vor creste sa poata prinde aripi si sa zboare.

În Efeseni 6: 4, apostolul Pavel ne arata cîteva moduri prin care putem sa facem lucrul acesta. Primul este: FORMEAZA-TI COPII!

Fii un parinte pozitivist, nu negativist. Încearca mai degraba sa-i încurajezi pe copiii tai decît sa-i descurajezi. Ne provocam copiii atunci cînd îi neglijam, sau atunci cînd îi comparam cu alti copii.

Ai puterea de a-ti ridica sau de a-ti descuraja copiii. Fiecare copil este considerat un posibil cîstigator. Dar, pentru a cîstiga, copilul tau are nevoie de încurajarea ta. Iar pentru a avea încredere în sine, copilul tau are nevoie de afirmare si apreciere continua.

Am auzit vorbindu-se despre aceste lucruri în termeni de „hrana emotionala.” Încurajarea reprezinta pentru suflet si duh ceea ce hrana reprezinta pentru trup.

Cînd ma gîndesc la formarea copilului tau cred ca el trebuie sa creasca într-un mediu în care îl sa îl poata cunoaste pe Domnul Isus Hristos înca din frageda pruncie. Esti cel mai bun misionar pentru copilul tau!

Atunci cînd îti construiesti casa pe temelia adevarului care este Isus Hristos, îti asezi copii pe calea succesului.

CE CUVÎNT DE ÎNCURAJARE ÎI POTI ADRESA ASTAZI COPILULUI TAU?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu