miercuri, 25 noiembrie 2009

Depaseste problemele vietii

-„Dar adu-ti aminte si de mine, cînd vei fi fericit, si arata, rogu-te, bunatate fata de mine; pune o vorba buna pentru mine la Faraon, si scoate-ma din casa aceasta. […]Mai marele paharnicilor nu s-a mai gîndit însa la Iosif. L-a uitat.” Geneza 40:14, 23-




În versetul de astazi citim una dintre cele mai triste fraze din Biblie.

Iosif l-a rugat pe paharnicul împaratului sa nu uite de el atunci cînd va iesi din închisoare. Dar, odata iesit din închisoare, paharnicul a uitat de Iosif!

Dupa aceasta întîmplare, Iosif a trebuit sa mai stea închis înca doi ani. Cu toate acestea, Iosif s-a încrezut în timpul hotarît de Dumnezeu. Si chiar asa a fost: Dumnezeu s-a folosit de acesti doi ani pentru a-l transforma pe Iosif într-un viitor lider.

Ai experimentat vreodata împotrivire, durere sau orice alta „închisoare” pe care nu ai înteles-o niciodata? Ai întîmpinat vreodata în viata ta încercari, teste, pacate?

Cu siguranta ca raspunsul este afirmativ. De ce? Pentru ca traim în ceea ce se numeste viata!

În calitatea noastra de urmasi ai lui Dumnezeu nu ni s-a promis niciodata ca vom avea un drum usor si o viata lipsita de probleme. Nu! Niciodata sa nu crezi lucrul acesta. Ceea ce trebuie sa stim cu totii este ca modul în care ne raportam la problemele vietii este lucrul care face diferenta.

Foarte rar putem shimba circumstantele; putem însa sa raspundem problemelor prin modalitatea pe care Dumnezeu ne-o ofera! Asa cum a facut si Iosif, atunci cînd se afla în închisoare.

Lucrurile acestea se întîmpla pentru ca Dumnezeu doreste sa lucreze în viata ta, asa cum a facut-o si în viata lui Iosif, ajutîndu-te sa mergi mai departe si pregatindu-ti o binecuvîntare asa cum nici nu îti poti închipui.
Increde-te in El, nu te baza pe oameni, pentru ca oamenii de multe ori dezamagesc. Roaga-te Domnului si vei vedea cele mai bune rezultate!


VEI AVEA PROBLEME MEREU, ÎNSA, MODUL ÎN CARE LE DEPASESTI FACE DIRENTA ÎN LUMEA ACEASTA.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu