sâmbătă, 14 septembrie 2013

RATING... cu orice pret!...??!


Este interesant  ceea ce se intampla in media crestina de pe Internet de cateva luni incoace.
Scandaluri, subiecte care de care mai picante etc. Oare pe fratii mei, nu ii mai intereseaza altceva decat ratingul??!!
De dragul RATING-ULUI si a publicitatii personale suntem dispusi sa facem orice compromis?
In Mass-Media din Romania de exemplu, exista asa-numitul CNA (Consiliul National al Audio-Vizualulului).
La noi crestinii evanghelici (si nu numai) din Romania si de peste hotare (America s.a.), nu exista o astfel de forma de cenzura, la  nivel omenesc vorbind, insa, Cenzorul nostru principal ar trebui sa fie Sfanta Scriptura, ea ar trebui sa fie DREPTARUL nostru principal!
Insa realitatea este alta!

In calitate de blogger crestin dar si de copil al lui Dumnezeu tin  mult sa scriu aceste randuri care imi doresc sa ajunga exact acolo unde trebuie, la fratii mei de credinta in Hristos!
Vreau sa incep prin a da cateva exemple care, cred eu ca sunt destul de relevante.
La inceputul anului 2013  fratii nostri dragi au pus paie pe jarul aprins in subiectul  Sunny Tranca.
Fratele nostru Sunny, fost solist al grupului crestin Vitamina C, un frate binecuvantat de Dumnezeu, care slujeste Domnului prin cantare de aproximativ 20 de ani, a indraznit sa posteze pe youtube cateva imagini de la o intalnire de tineret la care au luat parte tineri crestini care, s-au manifestat asa cum stiau ei mai bine, aratandu-si bucuria lor pentru faptul ca au un Tata (Dumnezeu) Minunat care le poarta de grija zi de zi, nimic anormal pentru o conferinta de tineret de genul lui Sunny!

Pentru ca au indraznit sa se bucure in felul acela, (desi faceau asta de cand se stiau ei) cativa frati de la o anumita televiune crestina (nu vreau sa dau nume, pentru ca nu iubesc "barfa crestina") au facut  un articol pe internet in care l-au incriminat pe Sunny si pe toti acei tineri care au aparut in video.
In felul acesta, foarte multi bloggeri au inceput sa faca polemica pe aceasta tema si sa isi permita sa il denumeasca pe Sunny "pui de drac" si alte jigniri care nu cred ca isi au locul printre crestinii autentici.

Un alt articol  scris de un pastor crestin , nu dau nume, discuta aprins pe blogul sau despre purtarea baticului, sau mai bine zis, obligatia "biblica" de a purta batic la persoanele de sex feminin din bisericile  crestine in loc sa-i preocupe atentia subiecte mai importante cum ar fi salvarea sufletelor pierdute pentru Hristos sau cum putem fi un exemplu pentru cei din jurul nostru.
Nu spun ca subiectul respectiv nu era important, dar ca sa faci din purtarea baticului o conditie a mantuirii mie mi se pare o erezie, fratii mei dragi!

Exemplele ar fi mult mai multe,dar nu imi face placere sa le discut.
Ceea ce cred eu este ca fratii nostri ar trebui sa se trezeasca din "somnul cibernetic" si sa realizeze ca ceea ce fac ei pe internet in vazul tuturor (si al celor necrestini) este inadmisibil!
Eu cred ca jignirile sau misto-urile care se fac pe internet sunt la fel de vinovate ca oricare alt pacat savarsit de om .
Cineva comenta pe un blog faptul ca E NORMAL sa iti exprimi parerea liber pe net (chiar daca jignesti pe cineva, nu conteaza) si ca nu ar trebui judecate vorbele care se transmit pe calea internetului! Eu as intreba-o pe acea persoana : ce Biblie citeste?...!!
Va dau mai jos cateva versete care demonstreaza clar faptul ca nu ne putem juca cu vorbele!!!

  • Dar Eu va spun ca oricine se manie pe fratele sau va cadea sub pedeapsa judecatii; si oricine va zice fratelui sau: "Prostule!" va cadea sub pedeapsa Soborului; iar oricine-i va zice: "Nebunule!" va cadea sub pedeapsa focului gheenei. (Matei.5:22)
  • Va spun ca, in ziua judecatii, oamenii vor da socoteala de orice cuvant nefolositor pe care-l vor fi rostit. (Matei12:36)
    • De ce vezi tu paiul din ochiul fratelui tau si nu te uiti cu bagare de seama la barna din ochiul tau? (Luca 6:41)
    • Sau cum poti sa zici fratelui tau: "Frate, lasa-ma sa-ti scot paiul din ochi", si, cand colo, tu nu vezi barna din ochiul tau? Fatarnicule, scoate intai barna din ochiul tau, si atunci vei vedea deslusit sa scoti paiul din ochiul fratelui tau. (Luca 6:42)
    • Nu judecati, si nu veti fi judecati; nu osanditi, si nu veti fi osanditi; iertati, si vi se va ierta. (Luc.6:37)
    • Nu va plangeti unii impotriva altora, fratilor, ca sa nu fiti judecati: iata ca Judecatorul este chiar la usa. (Iacov.5:9)
    • Cat despre dragostea frateasca, n-aveti nevoie sa va scriem; caci voi singuri ati fost invatati de Dumnezeu sa va iubiti unii pe altii, (1Tesaloniceni.4:9)
    • Fratilor, chiar daca un om ar cadea deodata in vreo greseala, voi, care sunteti duhovnicesti, sa-l ridicati cu duhul blandetii. Si ia seama la tine insuti, ca sa nu fii ispitit si tu. (Galateni.6:1)
    • Dumnezeu sa ne dea intelepciune sa fim Lumina in intuneric  si sa folosim fiecare mijloc (chiar si Internetul) spre slava si Gloria Lui Dumnezeu!  Amin.
Corneliu Nita

    3 comentarii:

    1. Ideea ar fi că ar trebui să vedem ce mai încape în "acel loc" numit o Casă de Rugăciune, pe lângă închinarea în duh și în adevăr. Apoi învățătura și păstorirea să se facă numai de cei care au fost dați de Dumnezeu, aceia puțini, câți or fi. Și Maria, sora lui Moise, dar și Aron, fratele lui au zis: "Oare numai prin Moise vorbește Domnul? Nu vorbește oare și prin noi?"

      Noi, evanghelicii, am lăsat-o deoparte (afară) pe Maria, mama lui Isus, oarecum normal și biblic, însă (acceptăm) sunt introduse surorile noastre și mamele noastre la egalitate sau mai presus de cei prin care vorbește Domnul!

      Lăsăm deoparte învățătura Domnului și a apostolilor, dar trebuie să ascultăm mai mult de Dumnezeu decât de oameni - fie ei chiar și pastori.

      Rânduiala în biserică (Casa Domnului) să fie reașezată de către aleșii lui Dumnezeu și nu de adunarea (adunătură) care există la un momendat acolo. Și aceasta, deci, nu se va face prin vot... (oricum, cei neduhovnicești sunt mai mulți, cât despre surori...capul lor este bărbatul lor).

      RăspundețiȘtergere
    2. Am trei intrebari pt tine George:
      1. Dumnezeu nu poate vorbi si printr-o femeie?
      2. Duhul Sfant si Darurile Dh. Sfant sunt revarsate si peste femei sau doar peste barbate?
      3. Ce facem cu surorile care, fie nu sunt casatorite, fie au soti necredinciosi sau mai rau dezinteresati de Sfintele Scripturi?

      RăspundețiȘtergere
    3. Cateva referinte biblice:
      IOEL 2:28 "După aceea, voi turna Duhul Meu peste orice făptură; fiii şi fiicele voastre vor prooroci, bătrânii voştri vor visa visuri, şi tinerii voştri vor avea vedenii.
      Chiar şi peste robi şi peste roabe, voi turna Duhul Meu, în zilele acelea.

      TIT 2:1 "Tu însă, vorbeşte lucruri care se potrivesc cu învăţătura sănătoasă.
      Spune că cei bătrâni trebuie să fie treji, vrednici de cinste, cumpătaţi, sănătoşi în credinţă, în dragoste, în răbdare.
      Spune că femeile în vârstă trebuie să aibă o purtare cuviincioasă, să nu fie nici clevetitoare, nici dedate la vin; să înveţe pe alţii ce este bine,
      ca să înveţe pe femeile mai tinere să-şi iubească bărbaţi şi copiii;

      Deci da, personal eu cred ca surorile mai experimentate pot sa le invete pe cele mai tinere tot ceea ce priveste calea lui Dumnezeu!

      RăspundețiȘtergere