vineri, 6 septembrie 2013

Ce inseamna de fapt sa fii CRESTIN?



"Caci adevarat va spun, cata vreme nu va trece cerul si pamantul, nu va trece o iota sau o frantura de slova din Lege, inainte ca sa se fi intamplat toate lucrurile.
. Asa ca, oricine va strica una din cele mai mici din aceste porunci si va invata pe oameni asa, va fi chemat cel mai mic in Imparatia cerurilor; dar oricine le va pazi si va invata pe altii sa le pazeasca, va fi chemat mare in Imparatia cerurilor.
 Caci va spun ca, daca neprihanirea voastra nu va intrece neprihanirea carturarilor si a fariseilor, cu niciun chip nu veti intra in Imparatia cerurilor. (Matei 5:18,19,20)
"Cuvantarea de pe munte" sau Predica de pe munte a Domnului nostru Isus Hristos cuprinde principii de viata care sunt esentiale oricarui urmas al lui Hristos.
Multi crestini din zilele noastre, marturisesc despre ei insisi ca sunt crestini din tata in fiu, dar daca ar fi sa ii pui fata in fata cu principiile de viata ale Domnului Isus, cred ca multi ar constata surprinsi ca nu il urmeaza deloc pe Hristos.
Dar cum Il putem urma pe Hristos daca nu citim Biblia?
Biblia sau Sfanta Scriptura este cartea care, de mii de ani ramane vesnic valabila si aplicabila.

Multi au incercat sa distruga aceasta carte, dar ea este lucrarea lui Dumnezeu, este "Scrisoarea Lui Dumnezeu catre omenirea pierduta", iar omul  nu va avea niciodata putere sa distruga ceea ce Dumnezeu a lasat sa fie marturie!
Traim in vremuri de libertate religioasa cum Europa nu a cunoscut vreodata, cca 70% dintre oamenii Europei cred, si asta e o parere personala, ca au o Biblie in propria casa, sau la rude, bunici etc., iar ceilalti 30% pot avea acces in orice clipa la Internet si pot gasi Biblia Online sau o pot comanda direct din Librarii.
Intrebarea este, cati dintre noi toti vrem sa stim ce este scris in Biblie?
 
Vrem sa il urmam pe Hristos? Daca da, va trebui sa citim Biblia! De ce? Pentru ca in ea gasim invataturile lui Hristos!
Cum putem lua carnetul de soferi si conduce o masina daca nu urmam  instructorul auto?
Cheltuim  bani fara rost, timp pierdut, nu capatam experienta, iar la sfarsit devim dezamagiti!

Cine sunt Fariseii si Carturarii? Sunt acele personaje din vechime care  traiau si in vremea Domnului Isus, care zi  de zi cercetau scripturile, mergeau fregvent la templu, dadeau zeciuiala, posteau des, insa le lipsea ceva, dragostea pentru aproapele lor.

Domnul Isus ne invata cateva principii de baza in acest pasaj, dar ne si mentioneaza, "daca neprihanirea voastra  (trairea, curatia de inima, dragostea de aproape) nu o va intrece pe cea a carturarilor si a fariseilor, cu nici un chip nu veti intra in Imparatia cerurilor!"

Dar ce faceau de fapt accesti farisei??? Cautau sa  pozeze bine in fata cui? In fata OAMENILOR!
Ii ajuta spiritual acest lucru? NICIDECUM!

Neprihanirea noastra in fata lui Dumnezeu este ca "o  haina manjita"!!!

Astazi avem ocazia de a schimba ceva la stilul nostru de viata!
Calea fatarniciei nu ne mai poate ajuta! Defapt, nu ne-a ajutat niciodata! Ceea ce ramanne defapt, este umblarea noastra in ADEVAR! CUNOASTEREA LUI HRISTOS SI RUGACIUNEA FACUTA DIN INIMA (NU DOAR DE PE BUZE).

Acum aproximativ 2000 de ani, in Antiohia, pentru prima data li s-a dat numele de crestini primilor apostoli si ucenicilor lor, care erau in numar foarte mare atunci, ei se ajutau reciproc, traiau intr-o armonie perfecta!
Dar cine era sufletul armoniei lor?  ISUS CHRISTOS
(CRESTIN egal Urmas al lui CHRISTOS)
De ce lipseste astazi aceasta ARMONIE PERFECTA?
Pentru ca lipseste si FACTORUL PRINCIPAL AL ACESTEI ARMONII!

Cum poate El (ISUS) sa vina in viata  unui crestin? Foarte simplu!
Recunoscandu-si adevarata stare pacatoasa (pe care Lui nu i-o poate ascunde, oricum), recunoscand ca fara El si fara puterea Duhului Sfant nu poate fi un CRESTIN AUTENTIC.

Acceptandu-l ca si Stapan si Domn al vietii noastre, El va incepe sa lucreze in noi, o neprihanire si o dragoste cum numai la martiri ai vazut!
Aceasta se face rugandu-ne Tatalui, in Numele Lui Isus si prin Duhul Sfant!

Dar aceasta schimbare necesita insa si SACRIFICII! Renuntare la orgoliul personal, la egoism, rautate, neiertare, barfa, invidie, minciuna, iubire de bani, si altele, pe care Duhul Sfant ne va ajuta sa le localizam si sa luptam impotriva lor!

Traim vremuri de seceta spirituala, criza si lipsa de dragoste fata de semeni.

In aceste vremuri grele este nevoie de oameni ca tine si ca mine care sa se ridice si sa faca  O DIFERENTA, sa faca schimbare RADICALA in aceasta generatie!
ESTI PREGATIT SA INCEPI TU O ASTFEL DE SCHIMBARE?
ESTI GATA SA ITI ASUMI NUMELE DE CRESTIN AUTENTIC ???!!
Acest articol te poate ajuta, sau poate fi doar o pierdere de timp! TU ALEGI!

DUMNEZEU SA TE BINECUVINTEZE!

Corneliu N,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu