joi, 28 iulie 2011

Sa traim in dragoste

1. In ce priveste lucrurile jertfite idolilor, stim ca toti avem cunostinta. Dar cunostinta ingamfa pe cand dragostea zideste.
2. Daca crede cineva ca stie ceva, inca n-a cunoscut cum trebuie sa cunoasca.
3. Dar daca iubeste cineva pe Dumnezeu, este cunoscut de Dumnezeu.
4. Deci, cat despre mancarea lucrurilor jertfite idolilor, stim ca in lume un idol este totuna cu nimic si ca nu este decat un singur Dumnezeu.
5. Caci chiar daca ar fi asa numiti "dumnezei" fie in cer, fie pe pamant (cum si sunt in adevar multi "dumnezei" si multi "domni"),
6. totusi pentru noi nu este decat un singur Dumnezeu: Tatal, de la care vin toate lucrurile si pentru care traim si noi, si un singur Domn: Isus Hristos, prin care sunt toate lucrurile, si prin El si noi.
7. Dar nu toti au cunostinta aceasta. Ci unii, fiind obisnuiti pana acum cu idolul, mananca un lucru ca fiind jertfit unui idol; si cugetul lor, care este slab, este intinat.
8. Dar nu carnea ne face pe noi placuti lui Dumnezeu: nu castigam nimic daca mancam din ea si nu pierdem nimic daca nu mancam.
9. Luati seama insa ca nu cumva aceasta libertate  a voastra sa ajunga o piatra de poticnire pentru cei slabi.
10. Caci daca te vede cineva pe tine, care ai cunostinta, ca sezi la masa intr-un templu de idoli, cugetul lui, care este slab, nu-l va impinge pe el sa manance din lucrurile jertfite idolilor?
11. Si astfel, el, care este slab, va pieri din pricina acestei cunostinte a ta: el, fratele pentru care a murit Hristos!
12. Daca pacatuiti astfel impotriva fratilor si le raniti cugetul lor slab, pacatuiti impotriva lui Hristos.
13. De aceea, daca o mancare face pe fratele meu sa pacatuiasca, nu voi manca niciodata carne, ca sa nu fac pe fratele meu sa pacatuiasca.

Un comentariu:

  1. Buna ziua,
    In speranta ca nu supar incercand sa va apelez sub aceasta forma, va redau mai jos cazul cutremurator in care se zbate familia mea. Am doi copii foarte bolnavi ce necesita tratament si ajutor de urgenta. Diagnosticul lor este ATROFIE CEREBELOASA – sunt doua fete gemene de 26 de ani, deasemeni va trimit si link-urile cu imaginile acestui caz dramatic, implorand ajutorul dumneavoastra.

    Va rog ajutati-ne si nu ne lasati prada disperarii, dati-le o sansa la viata acestor doua copile.

    http://youtu.be/hGTqEKYmpJI

    http://youtu.be/uCASmCI9ec0

    Cu deosebita consideratie,
    Daniela Zaharia
    tel.+40763664224

    RăspundețiȘtergere