marți, 31 mai 2011

TRECUTUL – FANTOMA PREZENTULUI


„Singurul loc în care trecutul trăieşte este în mintea ta. Singura putere pe care o are asupra ta este cea pe care i-o conferi.”

Isaia 43:18-Nu vă mai gândiţi la ce a fost mai înainte, şi nu vă mai uitaţi la cele vechi! Mă întreb de ce uneori ne uităm în trecut? De ce ne zboară gândul la ceea ce am făcut? De ce alegem să trăim în trecut decât să ne bucurăm la maxim de prezentul nostru alături de Domnul? De ce gândul nostru îl facem rob trecutului? Dumnezeu ne dă acest sfat pentru binele nostru, pentru ca să ne putem bucura de prezent, trebuie să învăţăm să-l trăim cu adevărat spre slava lui Dumnezeu!
            Coloseni 3:9-10: Nu vă minţiţi unii pe alţii, întrucît v-aţi desbrăcat de omul cel vechi, cu faptele lui, şi v-aţi îmbrăcat cu omul cel nou, care se înoieşte spre cunoştinţă, după chipul Celui ce l-a făcut. Haideţi să nu ne mai minţim. Să nu ne dăm drept ceea ce nu suntem. Dumnezeu ne cunoaşte inima, ştie ce se ascunde în ea, ştie trecutul, ştie prezentul şi cunoaşte viitorul. Tot ce trebuie să facem este să ne dezbrăcăm odată pentru totdeauna de omul cel vechi şi să ne îmbrăcăm cu Hristos. El stă cu haina neprihănirii întinse spre noi. Trebuie doar să o apucăm. Prezentul pe care îl trăim e şansa noastră să ne înnoim. Nu vă lăsaţi „bântuiţi” de trecut. Acesta nu va face altceva decât să vă umple inima de venin, poate de răzbunare, poate de regrete...Dar prezentul ne oferă şansa să ne încredinţăm pe deplin în mâna Domnului şi să Îl rugăm pe El să ne curăţească de tot ce a fost rău în trecutul nostru, să ne dea un Duh nou şi statorinic şi să ne ţină neclintit pe Stânca Vieţii.
            Fraţilor, nu uitaţi niciodată versetul care zice: 2 Corinteni 5:17- Căci, dacă este cineva în Hristos, este o făptură (Sau: zidire.) nouă. Cele vechi s-au dus: iată că toate lucrurile s-au făcut noi. Chiar dacă ţi-e greu să de dezlipeşti de trecut, ştiu că singur nu poţi uita poate o persoană ce ai iubit-o, poate un prieten care te-a dezamăgit, poate un om care ţi-a făcut rău...aşa e, nu poţi singur, dar nu uita de versetul care zice: POT TOTUL ÎN HRISTOS CARE MĂ ÎNTĂREŞTE!! În El poţi totul. Îţi poţi înnoi mintea ta, viaţa ta şi poţi să trăieşti liber prezentul şi să ai alături de Domnul un viitor şi o nădejde vie, aceea că-ţi vei petrece veşnicia pentru totdeauna cu EL!!!
            Azi e momentrul să te dezbraci de trecutul tău, azi împlineşte ceea ce spune versetul: Romani 6:6- Ştim bine că omul nostru cel vechi a fost răstignit împreună cu El, pentru ca trupul păcatului să fie desbrăcat de puterea lui, în aşa fel ca să nu mai fim robi ai păcatului. Nu mai accepta să fii rob al gândurilor tale care te poartă în trecut. Nu mai accepta să păcătuieşti cu gândul, nici cu fapta, nici cu vorba. Nu mai accepta să rămâi tot un om vechi. Dumnezeu te-a curţit cu Sânge de mare preţ. Ai valoare în ochii Lui, eşti important pentru El, de aceea El e gata să şteargă trecutul tău şi gândurile negre din mintea ta. Dar tu? Eşti gata să-L laşi pe Dumnezeu să lucreze în viaţa ta? Până când vei mai lăsa fantoma trecutului să te bântuiască zi şi noapte? Până când vei asculta ale Diavolului şoapte? Lasă-L pe Dumnezeu să schimbe inima ta, gândul tău şi atitudinea ta. Lasă-L să fie EL lumina călăuzitoare pentru tine şi vei vedea cum totul spre binele tău se va schimba. DUMNEZEU SĂ TE AJUTE SĂ UIŢI TRECUTUL ŞI SĂ TE BUCURI CU ADEVĂRAT DE ELIBERARE!!!

"...Cand si razele vor inceta sa ma atinga, ma voi transforma in uscat...lemn...pregatit sa încalzeasca sufletele care m-au ranit..."
 
   Flory Patru    

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu