sâmbătă, 12 decembrie 2009

Culmea ironiei....Biserica fumătorilor

Că tot scriam un articol acum ceva timp despre situaţia din Olanda, m-am decis să revin cu un post în care să vă povestesc despre Biserica Fumătorilor Domnului. Ai zice că sunt nebun pentru că vorbesc de biserici, dar citeşte un pic mai atent:

O cafenea din Amsterdam s-a transformat ieri in singura si Universala Biserica a Fumatorilor Domnului”. Proprietarul localului a luat aceasta decizie pentru a ocoli legea, care interzice consumul de tutun in spatii publice.

Restrictia a intrat in vigoare de la 1 iulie si a afectat grav profiturile barurilor de fumatori. Pentru a remedia situatia, patronii de localuri au gasit o modalitate legala de a le permite clientilor sa-si aprinda tigara cand stau la un paharel. Au transformat cafenelele in biserici si au decretat fumatul un ritual religios.

Cor Bush a fost primul patron care si-a rebranduit cafeneaua in biserica. Potrivit spuselor sale, credinciosii venereaza aici o trinitate formata din fum, foc si scrum. Localul sau, botezat Lindeboom, se afla in nordul Amsterdamului. Barul atragea in fiecare zi mii de clienti, insa multi au renuntat sa mai vina aici, dupa interzicerea fumatului in public. Patronul spera ca transformarea in biserica sa-i salveze afacerea de la faliment. O data cu aceasta schimbare, clientii vor fi si ei convertiti in enoriasi.

Fiecare credincios va primi un card de membru si va avea voie sa fumeze in interiorul cladirii. Persoanele fara card vor fi considerate clienti temporari si vor fi nevoite sa respecte restrictia antitutun. Alte zece cafenele din Olanda spun ca vor sa se ralieze aceleiasi religii. Bush spune ca va afisa pe fatada localurilor afiliate un banner cu urmatorul mesaj: “Comunitatea bisericii fumatorilor este libera sa fumeze pentru a-l slavi pe Dumnezeu si pacea din lume”.
citeste aici...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu