miercuri, 9 septembrie 2009

Misiunea pe glob/ Jalpaiguri,India


SCRISOARE DE RUGACIUNE
PENTRU FAMILIA OLTEANU

August 2009
India

Dragii noastri,

Primiti salutari dintr-o tara indepartata geografic dar apropiata

 prin puterea rugaciunilor voastre. O simpla rugaciune si ingerii Domnului pleaca mesageri ai puterii lui Dumnezeu in intreaga lume. Fiti tari in rugaciune, armata a lui Hristos!

I. Relatia nostra cu Domnul Isus

1. Ca indivizi

a. Daniel
La inceputul lunii Daniel a cazut in capcana alergaturii prea multe. Nu numai ca nu a gasit destul timp de partasie cu Domnul dar de asemenea si-a subrezit sanatatea sarind peste timpul de mancare de la pranz. Slava Domnului ca a realizat situatia si s-a putut redresa dupa doua saptamani. Rugati-va ca Daniel sa puna intodeauna pe Dumnezeu mai intai de munca si orisice.


b. Saroja
Saroja a beneficiat mult in ultima vreme de schimbarea felului nostru partasie da casa si ca adunare. Variatiile ei in viata spirituala au fost mai rare si mai scazute in intensitate. Rugati-va pentru ca Dumnezeu sa continue sa o intareasca in continuare in special in ceea ce priveste predispozitia ei la manie.

c. Copii
Copii au primit mai multa incurajare pentru citirea individuala a Scripturii si pentru a impartasi ceea ce au citit. De asemenea viata lor de rugaciune este in transformare cu ajutorul programului de post si rugaciune in care ei participa de asemenea. Rugati-va pentru inflorire si rodire a dragostei lui Hristos in vietile lor!

d. Surorile (Kalpana, Sabina)
Kalpana isi primeste hrana ei spirituala in principal de la partasia de sambata si duminica. In timpul saptamanii ea interactioneaza cu lucratorii noastri dar nu are o viata spirituala individuala (cu exceptia rugaciunii) pentru ca nu stie sa citeasca. Rugati-va ca Dumnezeu sa o tina langa El in ciuda unui mai scazut nivel de partasie cu Domnul.
Sabina este parte a partasiei noastre de familie si a adunarii noastre. Ea este un membru activ si roditor. Rugati-va ca Dumnezeu sa o intareasca pe cale si sa faca tot mai mult roditoare pentru El!

e. Pronish
Pornish este mai tot timpul cu Biblia in mana. El este de asemenea un om al rugaciunii. Rugati-va ca Dumnezeu sa continue sa il creasca in asemanarea cu Hristos.

2. Ca familie

Familia noastra a primit improspatare de la Domnul din punct de vedere spiritual. Avem citire individuala a Scripturi de la 5.45 la 6.30. Impartasie a celor citite (unul cate unul – numai barbatii – aceasta include si copii). Dupa aceea rugaciune pana la masa de dimineata (in jur de 7.30). Rugati-va ca toti membri sa fie harnici in citire si rugaciune.

3. Ca biserica
Biserica noastra a primit un current de incurajare de la Domnul prin noua familia care s-a alaturat bisericii noastre. Ei s-au dovedit foarte credinciosi si staruitori participand la toate programele biserici noastre. Acum noi avem cu noi doua familii complete pe langa cativa indivizi si un numar de copii. Programul de post si rugaciune de duminica ne-a dat mai multa incurajare pentru rugaciune si memorizare Scripturii. Rugati-va ca biserica noastra sa continue sa creasca in toate privintele.

II. Familia noastra

1. Sot si sotie
Familia noastra a experimentat multa pace luna aceasta. Tensiunile au fost aproape minore. Noi credem ca este o relatie directa intre intarirea vietii noastre spirituale si scaderea numarului de conflicte. Fie ca Dumnezeu sa ne zideasca in continuare in pacea Sa!

2. Copii
Copii isi continua studiile lor, joaca lor, si cresterea lor. Rugati-va ca ei sa creasca in statura si bunavointa cu Dumnezeu si cu oamenii!

3. Surorile (Kalpana, Sabina)
Aceste doua surori formeaza o buna echipa, ajutandu-se una pe alta in treburile casei (ele de asemenea impartasesc o camera pentru dormit). Rugati-va ca Dumnezeu sa le pastreze in continuare in pacea Sa!

4. Pronish
Pronish ne este mult de folos in ingrijirea si invatatura copiilor nostri. El s-a dovedit o binecuvantare pentru familia noastra. El va pleca in curand in satul lui pentru cateva zile in vederea continuarii studiilor lui. Noi speram sa il avem in continuare cu noi. Rugati-va pentru calauzirea lui Dumnezeu!

5. Amardeep
Fratele Sarojei, Amardeep si Mary au planuri de casatorie impreuna. Noi urmam sa vizitam impreuna cu tatal lui Mary familia Sarojei si a lui Amardeep (Mary este una dintre lucratoarele noastre). Rugati-va ca voia lui Dumnezeu sa se faca in vietile lor!

III. Lucrarea Domnului facuta prin noi

1. Adunarea
a. Centrul de pregatire
Numarul de copii care vin pentru meditatii este mai scazut (noi dam meditatii gratuite copiilor din zona bisericii). Ei vin cei mai multi pentru programul de duminica. Rugati-va pentru intelepciune in a atrage noi copii la centrul nostru de pregatire.

b. Partasia de sambata
Partasia noastra de sambata a capatat mai multa viata prin cresterea numarului membrilor bisericii. Multumiti lui Dumnezeu pentru noii membri si rugati-va ca Dumnezeu sa il ajute pe capul familei sa recapete locul de munca pe care l-a pierdut ca rezultat a unei depresi.

c. Vizite
Luna aceasta lucrarea noastra principala a fost vizite (in fiecare zi – cu exceptia duminicii). Noi am alcatuit doua echipe (Mary si Sabina; Daniel si Pronish). Mary este o bengaleza si are dorinta si puterea de a predica. Daniel este un incepator in predicarea in bengaleza. Sabina si Pronish invata bengaleza. Rugati-va ca Dumnezeu sa ne dea roada insutita dupa voia Sa!

d. Zi de post
In ziua de post si rugaciune ne rugam in principal pentru India, lucarea intre turci, studentii de la ANTS, si membri biserici noastre.
Fie ca Dumnezeu sa ne incurajeze tot mai mult in rugaciune prin raspunsuri si plinatatea Duhului Sau Sfant!

2. Scoala Biblica
Cativa dintre fosti nostri studenti din Jalpaiguri ne-au contactat cu privire la continuarea cursurilor prin corespondenta. La cursurile de zi avem numai doi studenti in present. Rugati-va pentru calauzirea lui Dumnezeu cu privire la scoala noastra biblica!

3. ANTS
Daniel a terminat cursul lui de evangelism si se pregateste sa predea un curs cu privire la cele cinci carti ale lui Moise (Geneza pana la Deuteronom). Rugati-va pentru ajutorul lui Dumnezeu in aceasta pregatire. El va incepe predarea cursului de pe 14 Septembrie.

4. Tractate si CD-uri
Am tiparit din nou tractatul in bengaleza ‘Cum sa ierti?’. De asemenea am copiat un numar mic de cd-uri. Acestea l-am distribui in principal in visite dar de asemenea si in autobuz si la spital.

5. Zona de prostitutie
Lucrare in zona de prostitutie continua cu copii si cu impartasirea Evangheliei cu unii dintre adultii care stau acolo. In aceasta lucrare ne-au ajutat de asemenea Pronish si Chironjib. Dorim mult sa vedem roada si din zona de prostitutie.

6. Prieteni
Numarul prietenilor copiilor nostri de fotbal a crescut. Uneori este chiar dificil sa joci (asa de multi copii vin). Rugati-va pentru calauzirea lui Dumnezeu in ce priveste relatia cu acesti prieteni (dorim sa ii vedem venind la Hristos unul cate unul).

7. Statia de tren
Lucrarea la statia de tren a avut o intamplare hazlie. Gazda lucrarii noastre de acolo a nascut. Oamenii locali tin in izolare aproape completa o femie care a nascut. Dar Saroja si Sabina au incalcat aceasta restrictie vizitand pe mama si pe copil. Rezultatul a fost ca ele au fost considereate ‘intinate’ de catre copii si parintii lor. Copii care s-au intalnit cu ele au trebuit sa treaca printr-un ceremonial de curatire pentru ca s-au atins de ele. Cateva intalniri au fost suspendate. Dar puterea Evangheliei lucreaza acolo prin Mary si Sabina. Ele au fost in stare sa predice femeilor din regiune. Rugati-va ca lumina Evangheliei sa biruiasca intunericul inimilor lor.

8. Casa de fete
Numarul vizitelor la casa de copii au scazut pentru ca Sabina este singura lucratoare in regiune. Rugati-va pentru calauzirea lui Dumnezeu in ce priveste lucrarea noastra in acest loc.

9. Familia de batrani
In timpul vizitelor noastre noi am intalnit o familie de batrani foarte saraci care au numai un fiu (si acela foarte sarac si departe). Noi ne-a decis sa luam aceasta familie in grija. Le-am impartasit de asemenea Evanghelia. Rugati-va pentru mantuirea lor!

Cu multa dragoste in Hristos,
Familia Olteanu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu