marți, 8 septembrie 2009

Fa-ti un altar in odaita ta!

Stimati tineri,


Fiecare copil al Domnului Dumnezeu ar trebui sa aiba un loc, “...Roaga-te in ascuns..”in care sa poata ramane singur cu Domnul Dumnezeu, Matei 6;6.

Daca un asemenea loc nu exista, rugaciunea in ascuns nu va fi practicata, nici indelung, nici cu consegventa.


Uitati-va la modelul nostru de urmat, care este Domnul Isus Hristos.
El, Isus Hristos,avea locurile Sale ascunse de rugaciune;

- Matei 14;23, Dupa ce a dat drumul noroadelor, S-a suit pe munte sa Se roage, singur la o parte. Se inoptase, si El era singur acolo.
- Marcu 1;35, A doua zi dimineata, pe cand era inca intuneric de tot, Isus S-a sculat, a iesit, si S-a dus intr-un loc pustiu. Si Se ruga acolo.
- Luca 5;16, Iar El se ducea in locuri pustii si Se ruga..
- Luca 6;12, In zilele acelea, Isus S-a dus in munte sa Se roage, si a petrecut toata noaptea in rugaciune catre Dumnezeu.
- Evrei 5;7, El este Acela care, in zilele vietii Sale pamantesti, aducand rugaciuni si cereri cu strigate mari si cu lacrimi catre Cel ce putea sa-L isbaveasca dela moarte, si fiind ascultat, din pricina evlaviei Lui, macar ca era Fiu, a invatat sa asculte prin lucrurile pe cari le-a suferit.

Rugaciunea in ascuns este deosebit de importanta;
- dimineata, pentru a ne incredinta pe noi insine Domnului Dumnezeu
- seara, pentru a-I multumi pentru mila Sa,
- atunci cand ne indeamna Duhul Sfant sa ne rugam.
Domnul Dumnezeu ne fagaduieste ca ne va rasplati raspunzand rugaciunii, prin prezenta Sa intima si cu o cinstire adevarata pentru vesnicie

In modelul, “cum..sa va rugati”, Domnul Isus Hristos arata zonele de preocupare care trebuie sa fie prezente in rugaciunea unui crestin:
- sfintenia si voia Domnului Dumnezeu
- nevoile noastre personale.

1. Rugaciunea, Tatal nostru...propune adorarea Tatalui ceresc;
- ca Tata, Domnul Dumnezeu ne iubeste, ne poarte de grija si intimpina cu bucurie apropierea noastra de El. Prin Domnul Isus Hristos avem acces la El oricand, pentru al adora si a-I spune nevoile noastre,
- ca Tata, Domnul Dumnezeu nu se aseamana cu un tata pamantesc, care tolereaza raul copiilor Sai sau nu reuseste sa-i disciplineze corect. Domnul Dumnezeu este Tata si al Sfinteniei, care trebuie sa Se opuna pacatului. Domnul Dumnezeu nu va ingadui pacatul nici in cei care Il numesc Tata. Numele Lui trebuie sfintit.
- Ca Tata ceresc, Domnul Dumnezeu poate pedepsi tot atat de bine pe cat poate binecuvanta, poate priva pe cat poate da, poate lucra cu dreptate pe cat de bine poate sa actioneze cu mila. Modul in care raspunde copiilor Sai depinde de credinta noastra si de ascultarea fata de El.

2. Cea mai mare preocupare in rugaciunile si in viata noastra ar trebui sa fie sfintirea Numelui Domnului Dumnezeu. Este de cea mai mare importanta ca Domnul Dumnezeu sa fie VENERAT, CINSTIT, SLAVIT si INALTAT, Psalmul 34;3.
In rugaciunea noastra zilnica si in mersul nostru cotidian, trebuie sa fim adanc preocupati de reputatia Domnului Dumnezeu, a Bisericii Sale, a Evangheliei Sale, a Imparatiei Sale.
A savarsi ceva care compromite Numele si caracterul Domnului Dumnezeu este un pacat oribil, care Il aseaza sub semnul rusini.

3. Rugaciunea trebuie sa se ingrijeasca de Imparatia Domnului Dumnezeu pe pamant, acum, si de implinirea ei finala, in viitor.
- noi trebuie sa ne rugam pentru intoarcerea Domnului Isus Hristos si intemeierea Imparatiei Domnului Dumnezeu in cerurile cele noi si pe pamantul cel nou pentru vesnicie, Apocalipsa 21;1, 2 Petru 3;10-12, Apocalipsa 20;11, Apocalipsa 22;20.
- noi trebuie sa ne rugam pentru prezenta spirituala si manifestarea Imparatiei Domnului Dumnezeu. Aceasta implica afirmarea puterii Domnului Dumnezeu, in mojlocul poporului Sau, pentru a nimici lucrarile diavolului, a tamaduii pe bolnavi, a mantui pe cei pierduti, a incuraja neprihanirea si a turna Duhul Sfant peste ai Sai

4. A spune, faca-se voia Ta, inseamna ca dorim sincer ca voia Domnului Dumnezeu si scopul Sau sa se indeplineasca in vietile noastre si in vietile famililor noastre, potrivit planului Sau cel vesnic.

5. Rugaciunea trebuie sa cuprinda cereri privitoare la nevoile zilnice individuale, Filipeni 4;19, Luca 11; 3,

6. Rugaciunea trebuie sa se preocupe de greselile noastre si de bunavointa de a ierta pe cei care ne-au facut vreun rau, Matei 6;14-15, Evrei 9;14, 1 Ioan 1;9

7. Toti Credinciosi sant, in mod special, tinta dusmaniei si gandului celui rau al lui Satana. De aceia nu trebuie niciodata sa uitam a ne ruga pentru izbavirea de sub puterea si uneltirea Satanei, Luca 11;26, Luca 18;1, Ioan 17;15, 2 Corinteni 2;11

In Matei 7;7-12, Domnul Isus Hristos, incurajeaza perseverenta in rugaciune, aceasta inseamna ca trebuie, neincetat, sa cerem, sa cautam si sa batem.
- cererea presupune constiinta nevoii si credinta ca Domnul Dumnezeu aude rugaciunile noastre
- cautarea implica o solicitare sincera impreuna cu ascultarea fata de voia Domnului Dumnezeu
- baterea presupune insistenta apelului cand Domnul Dumnezeu nu raspunde repede

Cititi va rog ceva fantastic, ceva extraordinar;

Matei 21;22, Marcu 11;24, Luca 11;5-13, Ioan 14;13, Ioan 15;7, Ioan 16;23-24, Iacov 1;5-8, 1 Ioan 3;22, 1 Ioan 5;14-15

Stimati tineri, trebuie sa perseveram in rugaciuni ferbinti catre Domnul Dumnezeu, in Numele Domnului Isus Hristos.

Domnul Dumnezeu sa va binecuvinteze,

Cu stima,
GHeorghe Bordeianu  Romania

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu