joi, 5 mai 2016

Cine v-a furat bucuria mantuirii?

Predicarea nevoii continue de marturisire a pacatelor a tinut de-a lungul secolelor crestinii intr-o focalizare pe sine, in locul constientizarii neprihanirii prin Hristos! Aceasta a furat bucuria crestinilor, acea bucurie si elan ce il aveau primii crestini! Bucuria mantuirii s-a transformat in tristete si lupta continua impotriva pacatului! De aici au iesit si crestinii-fariseii care au zis ca nu au nici un pacat deoarece isi implineau propria impresie de neprihanire (in fata oamenilor) si nu pe cea a lui Hristos! (Ionuț Popșea - Marturisirea toxica)

Romani 5:16-21 (VDCC) (Hotararea de iertare definitiva)

16 Şi darul fără plată nu vine ca prin acel unul care a păcătuit; căci judecata venită de la unul a adus osânda; dar darul fără plată, venit în urma multor greşeli, a adus o hotărâre de iertare.
17 Dacă deci prin greşeala unuia singur, moartea a domnit prin el singur, cu mult mai mult cei ce primesc, în toată plinătatea, harul şi darul neprihănirii, vor domni în viaţă prin acel Unul singur, care este Isus Hristos!)
18 Astfel, dar, după cum printr-o singură greşeală a venit o osândă care a lovit pe toţi oamenii, tot aşa, printr-o singură hotărâre de iertare a venit pentru toţi oamenii o hotărâre de neprihănire care dă viaţa.
19 Căci, după cum prin neascultarea unui singur om, cei mulţi au fost făcuţi păcătoşi, tot aşa, prin ascultarea unui singur Om, cei mulţi vor fi făcuţi neprihăniţi.
20 Ba încă şi Legea a venit pentru ca să se înmulţească greşeala; dar unde s-a înmulţit păcatul, acolo harul s-a înmulţit şi mai mult;
21 pentru ca, după cum păcatul a stăpânit dând moartea, tot aşa şi harul să stăpânească dând neprihănirea, ca să dea viaţa veşnică, prin Isus Hristos, Domnul nostru.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu