luni, 13 mai 2013

Mireasma lui Hristos este iubirea aproapelui!

"Multumiri fie aduse lui Dumnezeu, care ne poarta totdeauna cu carul Lui de biruinta in Hristos si care raspandeste prin noi, in orice loc, mireasma cunostintei Lui.
 In adevar, noi suntem, inaintea lui Dumnezeu, o mireasma a lui Hristos printre cei ce sunt pe calea mantuirii si printre cei ce sunt pe calea pierzarii:
 pentru acestia, o mireasma de la moarte spre moarte; pentru aceia, o mireasma de la viata spre viata. Si cine este de ajuns pentru aceste lucruri?
 Caci noi nu stricam Cuvantul lui Dumnezeu, cum fac cei mai multi; ci vorbim cu inima curata, din partea lui Dumnezeu, inaintea lui Dumnezeu, in Hristos." (2 Corinteni 2:14-17)

Multumim Lui Dumnezeu pentru orice lucru pe care il face in viata noastra, pentru ca nici un lucru nu este la voia intamplarii!
In Cuvantul Lui Dumnezeu este scris ca "toate lucrurile lucreaza impreuna spre binele celor ce Il iubesc pe Dumnezeu". Ceea ce inseamna ca orice lucru bun sau rau lucreaza inspre binele nostru!
Dumnezeu este "specialist" in a intoarce orice lucru, oricat de rau ar fi el, spre o invatatura folositoare noua.
In acest pasaj din 1 Corinteni apostolul Pavel subliniaza importanta trairii crestinului in curatie de inima, ajungand prin aceasta o mireasma placuta pentru cei din jurul sau.
Oricine ai fi, gandeste-te ca Dumnezeu te-a asezat in locul in care te afli cu un scop!
El vrea sa schimbe raul din jurul tau in bine, iar tu esti cel ales pentru aceasta misiune!
Ar trebui sa te simti foarte bine gandindu-te ca Dumnezeu Cel Atotputernic te-a ales din mijlocul anturajului tau, familiei tale, vecinilor tai, pentru a fi mesagerul dragostei Sale, ambasadorul lui Hristos pe acest pamant!
Hristos a murit pe  cruce in suferinte groaznice, radicand pacatele intregii lumi asupra Sa.
Acest fapt este pentru noi un exemplu al dragostei si daruirii absolute din partea Lui Dumnezeu!
Un exemplu pe care noi trebuie sa il urmam, daca vrem sa fim mantuiti!
Un crestin autentic nu poate sa mai fie egoist, barfitor, rautacios, sau manios, deoarece schimbarea pe care a facut-o Dumnezeu in inima lui este una radicala!
"Va spun ca, in ziua judecatii, oamenii vor da socoteala de orice cuvant nefolositor pe care-l vor fi rostit." (Matei.12:36)
Un crestin autentic trebuie sa fie lumina prin vorbele sale, faptele sale, prin intreaga sa viata!
Aceasta inseamna ca un crestin nu greseste niciodata?
Nu. Doar ca adevaratul crestin cauta sa se indrepte si sa nu mai faca raul, pe cand cel care nu are teama de Dumnezeu persista in ce este rau.
Pamantul cu tot ce este pe el va trece intr-o zi, iar tot ce va ramane vor fi faptele oamenilor.
Fiecare om va fi rasplatit dupa faptele sale!
Hristos si-a indeplinit misiunea, acum este randul tau sa te ridici in picioare si sa infrunti lumea prin puterea lui Dumnezeu! Aceasta este misiunea ta! In ziua rasplatirii, cand vei sta inaintea Lui Dumnezeu, El se va bucura de tine daca ai facut ceea ce este bine!  Dumnezeu sa te ajute sa fii mireasma lui Hristos in jurul tau, o lumina in intuneric, o calauza pentru cei pierduti, un sprijin pentru cei deznadajduiti!

Corneliu Nita, Dimineata cu Isus

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu