sâmbătă, 7 ianuarie 2012

Propovaduirea lui Ioan Botezatorul

Matei 3: 1-12
In vremea aceea a venit Ioan Botezatorul si propovaduia in pustiul Iudeii.
El zicea: "Pocaiti-va, caci Imparatia cerurilor este aproape."
Ioan acesta este acela care fusese vestit prin prorocul Isaia, cand zice: "Iata glasul celui ce striga in pustiu: "Pregatiti calea Domnului, neteziti-I cararile."
Ioan purta o haina de par de camila, si la mijloc era incins cu un brau de curea. El se hranea cu lacuste si miere salbatica.
Locuitorii din Ierusalim, din toata Iudeea si din toate imprejurimile Iordanului au inceput sa iasa la el;
si, marturisindu-si pacatele, erau botezati de el in raul Iordan.
Dar cand a vazut pe multi din farisei si din saduchei ca vin sa primeasca botezul lui, le-a zis: "Pui de naparci, cine v-a invatat sa fugiti de mania viitoare?
Faceti, dar, roade vrednice de pocainta voastra.
Si sa nu credeti ca puteti zice in voi insiva: "Avem ca tata pe Avraam!" Caci va spun ca Dumnezeu din pietrele acestea poate sa ridice fii lui Avraam.
Iata ca securea a si fost infipta la radacina pomilor: deci orice pom, care nu face rod bun, va fi taiat si aruncat in foc.
Cat despre mine, eu va botez cu apa, spre pocainta; dar Cel ce vine dupa mine este mai puternic decat mine, si eu nu sunt vrednic sa-I duc incaltamintea. El va va boteza cu Duhul Sfant si cu foc.
Acela Isi are lopata in mana, Isi va curata cu desavarsire aria si Isi va strange graul in granar; dar pleava o va arde intr-un foc care nu se stinge."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu