marți, 20 septembrie 2011

Eliberează artistul din tine!

Când vine vorba de succes şi despre dorinta de a avea succes, cu toţii răspundem afirmativ. Ne dorim succesul!
În general cei care îl obţin sunt oameni ambiţioşi, cu un scop şi o ţintă precisă. Artiştii de succes, fie ei cântăreţi, compozitori sau poeţi sunt fără îndoială, oameni înzestraţi cu mult talent. Dar ce ar reuşi aceşti artişti fără muncă? - Nimic!
Putem descrie trei tipuri de persoane, când este vorba de subiectul în cauză: - prima categorie este a persoanelor care au talent, dar şi muncesc pentru a avea succesul dorit, o alta ar fi a persoanelor care nu au talent, dar reuşesc prin multă muncă şi antrenament zilnic, iar cea de a treia categorie este a celor care au talent, dar nu fac nimic pentru a-l valorifica. E categoria celor visători, a celor care aşteaptă să fie descoperiţi, fără să mişte un pai. Aşadar putem şi noi trage o concluzie sănătoasă din aceste exemple: Munceşti - ai succes, nu munceşti - rămâi doar un visător!
Trec zilele pe lângă tine şi vezi pe câte un puşti care reuşeşte să înveţe ceva. Te opreşti, te uiţi puţin uimit, şi... mergi mai departe...fără vreun impact.
În alergarea noastră cotidiană, de zi cu zi, ne trec adesea gânduri prin minte, dorinţe, multe exprimate prin versuri, melodii. Cei câţiva dintre noi, se opresc pentru o clipă, îşi scot agenda şi le notează din zbor, apoi le pun pe note muzicale sau pe versuri (puţini la număr), iar cei mai mulţi sunt cei care lasă momentele de inspiraţie să treacă pe lângă ei şi se uită cu ciudă către cei care au reuşit să compună ceva, valorificând astfel, fiecare moment. În pilda talanţilor din Sfânta Scriptură (Matei 25:14-30) ne sunt prezentaţi trei oameni care au primit spre administrare fiecare în parte un anumit număr de talanţi.
Primul decide să valorifice cei cinci talanţi şi mai câştigă încă cinci, cel de al doilea îi valorifică pe cei doi şi câştigă dublu, iar ultimul, de frică să nu îşi piardă singurul talant primit, îl ascunde în pământ, - rezultatul? I se ia chiar şi acel unic talant care i-a fost dat spre administrare!
Se spune că fiecare om de pe acest pământ a fost înzestrat de Dumnezeu cu cel puţin un talant!
Tu ce vei face cu talantul tău, îl vei ascunde sau îl vei pune în valoare?
Fii deştept! La sfarsit rasplata ta va fi mare!
Corneliu Niţă

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu