vineri, 3 decembrie 2010

Biblia, o carte care nu se demodeaza!

-„Toata Scriptura este insuflata de Dumnezeu si de folos ca sa învete, sa mustre, sa îndrepte, sa dea întelepciune în neprihanire…” 2 Timotei 3: 16 -

În Efeseni 6: 10-12, apostolul Pavel ne reaminteste ca suntem într-o lupta continua cu cel rau în fiecare zi a vietii noastre.

El spune: „Încolo, fratilor, întariti-va în Domnul si în puterea tariei Lui. Îmbracati-va cu toata armatura lui Dumnezeu, ca sa puteti tine piept împotriva uneltirilor diavolului. Caci noi n-avem de luptat împotriva carnii si sîngelui, ci împotriva capeteniilor, împotriva domniilor, împotriva stapînitorilor întunericului acestui veac, împotriva duhurilor rautatii care sînt în locurile ceresti.”

A fi îmbracati cu „armura lui Dumnezeu” înseamna sa luam cu noi mereu sabia Duhului Sfînt, care este Cuvîntul lui Dumnezeu. Ca sa poti fi un adevarat urmas al Domnului Isus, trebuie sa iei aceasta arma cu tine în fiecare zi si în orice împrejurare a vietii.

Dupa cum putem observa si din versetul de azi, Biblia nu este o carte care sa prezinte o perspectiva umana asupra realitatii. Ci este cartea lui Dumnezeu, insuflata de Duhul Sfînt. De aceea, ea este suficienta pentru a ne raspunde la toate nevoile noastre.

Datorita acestui fapt, as vrea sa te încurajez în acest moment sa petreci timp zi de zi în jurul Cuvîntului Sfînt, sa-l deschizi şi să-l citesti si apoi sa astepti si sa ceri în acelasi timp, ca Domnul sa îti vorbeasca prin Sfînta Scriptura.

De asemenea, vreau sa te provoc sa iei Biblia cu tine si atunci cînd urmeaza sa te întîlnesti si cu alti crestini, pentru a citi si a-L lauda pe Dumnezeu împreuna. Ia si un creion cu tine, pentru ca sa poti sublinia tot ceea ce ti se pare mai important pentru tine, sau ca sa iei notite si sa pastrezi ceea ce Dumnezeu îti vorbeste.

Avînd cu tine sabia Duhului în fiecare zi vei putea sa fii tare în Domnul, bazîndu-te pe puterea Lui. Numai asa vei învinge în lupta cu cel rau.

Procedînd în acest fel, vei putea sa fii puternic în batalia spirituala pe care o ai de dus zi de zi!

AI PETRECUT TIMP AZI CITIND BIBLIA? DACA NU, FA-TI TIMP SI CERE-I DOMNULUI SA-TI VORBEASCA PRIN CUVÎNTUL SFINTEI SCRIPTURI!

Un comentariu:

  1. Pai nu are cum sa se demodeze, caci este atemporala ca si Cel ce a scris cu singele Lui in ea.

    RăspundețiȘtergere