sâmbătă, 17 aprilie 2010

Cum te porti cu copii care ti i-a dat Dumnezeu?

-„Parintilor, nu întarîtati pe copiii vostri, ca sa nu-si piarda nadejdea.” Coloseni 3: 21 -


Atunci cînd vine vorba de disciplinarea copiilor tai, reusesti sa te stapînesti?

Parintii trebuie sa fie foarte atenti sa nu distruga spiritul copiilor lor, cautîndu-le vina în orice situatie sau criticîndu-i si cicalindu-i constant. Atunci cînd vine vorba de disciplina trebuie sa fim rezonabili, drepti si ancorati în realitate.

Sa nu ma întelegeti gresit! Nu vreau sa spun ca disciplina trebuie sa fie scoasa din educatia copiilor nostri. Da, trebuie sa stabilesti reguli drepte si apropiate vîrstei copiilor tai, iar cîteodata, corectia si suportarea unor consecinte sînt parte integranta a nerespectarii acestora.

Multi copii sînt însa întarîtati de parintii lor, atunci cînd acestia se îngrijoreaza de lucruri care nu sînt foarte semnificative. Unii parinti sînt mai interesati de a-si urca copii pe scara succesului în ceea ce priveste scoala sau în anumite sporturi, decît de a le vedea starea spirituala. Esti si tu vinovat pentru o astfel de atitudine?

Conform versetului de astazi, noi nu trebuie sa îi „întarîtam” pe copii nostri. De aceea nu te mai îngrijora atît de mult de lucrurile care nu au impact asupra eternitatii lor, a caracterului lor sau a puterii lor spirituale. Nu ar trebui sa îi obligi pe copiii tai sa aiba succes doar pentru ca tu ai esuat cîndva în atingerea acestor pozitii. Si nu ar trebui sa te folosesti de ei pentru a-i face rivali!

Vreau sa te provoc astazi sa faci un inventar. Cînd vine vorba de „responsabilitatea” de parinte, îti concentrezi atentia asupra lucrurilor care conteaza cu adevarat sau a celor nesemnificative?


FA UN INVENTAR AL PRIORITATILOR PE CARE LE AI ÎN PRIVINTA COPIILOR TAI. STAREA LOR SPIRITUALA SE AFLA PE LISTA TA?.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu