sâmbătă, 30 aprilie 2011

CÂT INVESTEŞTI ÎN NUNTA SECOLULUI?

Cred că am fost copleşiţi cu toţii de nunta regala ce a avut loc în Londra. Cel puţin eu am stat cu emoţii şi am privit întreg evenimentul. Dar toată această nuntă pământească m-a dus cu gândul la cât de frumoasă va fi nunta cerească, nunta când Mirele se v-a arăta pe nori.
Pentru că şi eu sunt în pragul căsătoriei, ştiu ce înseamnă pregătirile pentru acest eveniment unic în viaţă. Dar mai mult de atât, îmi pun mereu întrebarea: „CUM MĂ PREGĂTESC EU PENTRU NUNTA SECOLULUI?”  Adică, cât investesc pentru Mirele meu Isus?
Îmi fac eu timp pentru El? E curată haina mea pentru El? Cât doresc acea zi? Cât tânjesc după El? Cât de mult doresc să fiu mireasa Lui, a Cerului?
Sunt întrebări la care aş dori să medităm cu toţii. Dacă Îl doresc pe Isus, atunci voi face tot posibilul să mă apropii cât mai mult de El. Îmi voi face timp să stau de vorbă cu El. Îmi voi face timp să Îl laud, să Îl ascult cum îmi vorbeşte. Voi dorii să Îi dau numai Lui toată dragostea mea şi eu să gust din plin dragostea Lui care nu are sfîrşit şi nu se poate descrie în cuvinte.
Cât de minunat este acest sentiment de dragoste. Cei care aţi gustat dragostea, ştiti despre ce vorbesc. Ce dulce este această dragoste dintâi, şi cât de pură. Dar ştiţi versetul din Apocalipsa 2:4 care spune: „Dar ce am împotriva ta, este că ţi-ai părăsit dragostea dintâi.” Haideţi să fim sinceri cu noi şi cu Domnul...nu-i aşa că mulţi dintre noi am pierdut dragostea dintâi faţă de El? Când L-am cunoscut, tânjeam să stâm în prezenţa Lui, iar azi poate ne aducem aminte de prezenţa Lui doar când suntem la greu. Când eram în dragostea dintâi, stăteam ore întregi pe genunchi şi Îi spuneam Lui tot, iar acum, ne rugăm doar pe fugă, doar în biserică sau uneori în gând. Şi mă gândesc oare cât de mult Îl doare pe Mirele nostru atitudinea aceasta? Vrem să fim Mireasa Lui, dar fugim de Mire.
Cât investim în nunta secolului? Mirele nostru e un Mire gelos şi ne vrea numai pentru El, să nu uităm aceasta niciodată. El vrea inima noastră în întregime şi atât timp cât va avea primul loc în viaţa noastră, binecuvântările vor curge ca un râu pentru viaţa noastră.
Aici pe pâmânt, după nuntă, se zice că urmează luna de miere. Dar, ce ziceţi de o veşnicie de miere? Ca să ai parte de aceasta veşnicie de miere, umple-ţi candela cu undelemn şi aşteaptă-ţi Mirele, pregâtindu-te pentru EL zi de zi.
DUMNEZEU SĂ NE AJUTE SĂ NE BUCURĂM O VEŞNICIE DE NUNTA SECOLULUI!!!

de Florina Patru

Natanael Panaite - Povestea lui Samson

marți, 26 aprilie 2011

Dumnezeu versus Stiinta

Intr-o sala de clasa a unui colegiu, un profesor tine cursul de filozofie…
- Sa va explic care e conflictul intre stiinta si religie… Profesorul ateu face o pauza si apoi ii cere unuia dintre noii sai studenti sa se ridice in picioare
Esti crestin, nu-i asa, fiule?
Da dle, spune studentul
Deci crezi in Dumnezeu?
Cu siguranta
Dumnezeu e bun?
Desigur, Dumnezeu e bun.
E Dumnezeu atotputernic? Poate El sa faca orice?
Da
Tu esti bun sau rau?
Biblia spune ca sunt rau.
Profesorul zambeste cunoscator. Aha! Biblia! Se gandeste putin. Uite o problema pt tine. Sa zicem ca exista aici o persoana bolnava si tu o poti vindeca. Poti face asta. Ai vrea sa il ajuti? Ai incerca?
Da, dle. As incerca.
Deci esti bun. N-as spune asta.
Dar de ce n-ai spune asta? Ai vrea sa ajuti o persoana bolnava daca ai putea. Majoritatea am vrea daca am putea. Dar Dumnezeu, nu…
Studentul nu raspunde, asa ca profesorul continua.
El nu ajuta, nu-i asa? Fratele meu era crestin si a murit de cancer, chiar daca se ruga lui Isus sa-l vindece. Cum de Isus e bun? Poti raspunde la asta?
Studentul tace.

Nu poti raspunde, nu-i asa? El ia o inghititura de apa din paharul de pe catedra ca sa-i dea timp studentului sa se relaxeze.
Hai sa o luam de la capat, tinere. Dumnezeu e bun?
Pai…, da, spune studentul
Satana e bun?
Studentul nu ezita la aceasta intrebare “Nu”

De unde vine Satana?
Studentul ezita. De la Dumnezeu.
Corect. Dumnezeu l-a creat pe Satana, nu-i asa? Zi-mi, fiule, exista rau pe lume?
Da, dle.
Raul e peste tot, nu-i asa?Si Dumnezeu a creat totul pe lumea asta, corect?
Da
Deci cine a creat raul? Profesorul a continuat. Daca Dumnezeu a creat totul, atunci El a creat si raul. Din moment ce raul exista si conform principiului ca ceea ce facem defineste ceea ce suntem, atunci Dumnezeu e rau.
Din nou, studentul nu raspunde.
Exista pe lume boli? Imoralitate? Ura? Uratenie? Toate aceste lucruri groaznice, exista? Studentul se foieste jenat.
Da
Deci cine le-a creat?
Studentul iarasi nu raspunde, asa ca profesorul repeta intrebarea. Cine le-a creat? Niciun raspuns. Deodata, profesorul incepe sa se plimbe in fata clasei. Studentii sunt uimiti. Spune-mi, continua el adresandu-se altui student. Crezi in Isus Cristos, fiule?
Vocea studentului il tradeaza si cedeaza nervos.
Da, dle profesor, cred.
Batranul se opreste din marsaluit. Stiinta spune ca ai 5 simturi pe care le folosesti pt a identifica si observa lumea din jurul tau. L-ai vazut vreodata pe Isus?
Nu, dle. Nu L-am vazut.
Atunci spune-ne daca l-ai auzit vreodata pe Isus al tau?
Nu, dle, nu l-am auzit.
L-ai simtit vreodata pe Isus al tau, l-ai gustat sau l-ai mirosit? Ai avut vreodata o experienta senzoriala a lui Isus sau a lui Dumnezeu?
Nu, dle, ma tem ca nu.
Si totusi crezi in el?
Da.
Conform regulilor sale empirice, testabile, demonstrabile, stiinta spune ca Dumnezeul tau nu exista. Ce spui de asta, fiule?
Nimic, raspunde studentul. Eu am doar credinta mea.
Da, credinta, repeta profesorul. Asta e problema pe care stiinta o are cu Dumnezeu. Nu exista nicio dovada, ci doar credinta.
Studentul ramane tacut pt o clipa, inainte de a pune si el o intrebare.

Dle profesor, exista caldura?
Da
Si exista frig?
Da, fiule, exista si frig.
Nu, dle, nu exista.
Profesorul isi intoarce fata catre student, vizibil interesat. Clasa devine brusc foarte tacuta.
Studentul incepe sa explice.
’Poate exista multa caldura, mai multa caldura, super-caldura, mega-caldura, caldura nelimitata, caldurica sau deloc caldura, dar nu avem nimic numit “frig”. Putem ajunge pana la 458 de grade sub zero, ceea ce nu inseamna caldura, dar nu putem merge mai departe. Nu exista frig.

– daca ar exista, am avea temperature mai scazute decat minimul absolut de -458 de grade. Fiecare corp sau obiect e demn de studiat daca are sau transmite energie, si caldura e cea care face ca un corp sau material sa aiba sau sa transmita energie. Zero absolut ( -458 F ) inseamna absenta totala a caldurii.

Vedeti, dle, frigul e doar un cuvant pe care il folosim pentru a descrie absenta caldurii. Nu putem masura frigul. Caldura poate fi masurata in unitati termice, deoarece caldura este energie. Frigul nu e opusul caldurii, dle, ci doar absenta ei.

Clasa e invaluita in tacere. Undeva cade un stilou si suna ca o lovitura de ciocan.
Dar intunericul, profesore? Exista intunericul?
Da, raspunde profesorul fara ezitare. Ce e noaptea daca nu intuneric?
Din nou raspuns gresit, dle. Intunericul nu e ceva; este absenta a ceva. Poate exista lumina scazuta, lumina normala, lumina stralucitoare, lumina intermitenta, dar daca nu exista lumina constanta atunci nu exista nimic, iar acest nimic se numeste intuneric, nu-i asa? Acesta este sensul pe care il atribuim acestui cuvant. In realitate, intunericul nu exista. Daca ar exista, am putea face ca intunericul sa fie si mai intunecat, nu-i asa?
Profesorul incepe sa-i zambeasca studentului din fata sa. Acesta va fi un semestru bun.
Ce vrei sa demonstrezi, tinere?
Da, dle profesor. Vreau sa spun ca premisele dvs filosofice sunt gresite de la bun inceput si de aceea concluzia TREBUIE sa fie si ea gresita.
De data asta, profesorul nu-si poate ascunde surpriza.
Gresite? Poti explica in ce fel?

Lucrati cu premisa dualitatii, explica studentul… Sustineti ca exista viata si apoi ca exista moarte; un Dumnezeu bun si un Dumnezeu rau. Considerati conceptul de Dumnezeu drept ceva finit, ceva ce putem masura. Dle, stiinta nu poate explica nici macar ce este acela un gand. Foloseste electricitatea si magnetismul, dar NIMENI nu a vazut sau nu a inteles pe deplin vreuna din acestea doua. Sa consideri ca moartea e opusul vietii inseamna sa ignori ca moartea nu exista ca lucru substantial. Moartea nu e opusul vietii, ci doar absenta ei. Acum spuneti-mi, dle profesor, le predati studentilor teoria ca ei au evoluat din maimuta?

Daca te referi la procesul evolutiei naturale, tinere, da, evident ca da.
Ati observat vreodata evolutia cu propriii ochi, dle?
Profesorul incepe sa dea din cap, inca zambind, cand isi da seama incotro se indreapta argumentul.
Un semestru foarte bun, intr-adevar.
Din moment ce nimeni nu a observat procesul evolutiei in desfasurare si nimeni nu poate demonstra ca el are loc, dvs. Nu predati studentilor ceea ce credeti, nu? Acum ce sunteti, om de stiinta sau predicator?
Clasa murmura. Studentul tace pana cand emotia se mai stinge.
Ca sa continuam demonstratia pe care o faceati adineori celuilalt student, permiteti-mi sa va dau un exemplu, ca sa intelegeti la ce ma refer. Studentul se uita in jurul sau, in clasa. E vreunul dintre voi care a vazut vreodata creierul profesorului? Clasa izbucneste in ras. E cineva care a auzit creierul profesorului, l-a simtit, l-a atins sau l-a mirosit? Nimeni nu pare sa fi facut asta. Deci, conform regulilor empirice, stabile si conform protocolului demonstrabil, stiinta spune – cu tot respectul, dle – ca nu aveti creier. Daca stiinta spune ca nu aveti creier, cum sa avem incredere in cursurile dvs, dle?
Acum clasa e cufundata in tacere. Profesorul se holbeaza la student, cu o fata impenetrabila. In fine, dupa un interval ce pare o vesnicie, batranul raspunde. Presupun ca va trebui sa crezi, pur si simplu….
Deci, acceptati ca exista credinta si, de fapt, credinta exista impreuna cu viata, continua studentul.
Acum, dle, exista raul? ...Mai departe AICI
Sursa:Ziaronlune.eu

marți, 19 aprilie 2011

Noutati editoriale la Libraria Crestina Beraka


De: Kevin & Alex Malarkey
BAIATUL CARE S-A INTORS DIN CERURI
În categoria:
Editura: Kerigma  
Preţul  27.00 RON

 Comanda AICI

In anul 2004, Kevin Malarkey si fiul sau de sase ani, Alex, au suferit un accident de masina deosebit de grav. Forta impactului l-a paralizat pe Alex -- si parea imposibil ca el sa supravietuiasca.

"Cred ca Alex s-a dus sa fie cu Isus" i-a spus un prieten tatalui zdrobit de durere.

Cand Alex s-a trezit din coma, doua luni mai tarziu, avea de impartasit o poveste incredibila. Despre evenimente petrecute la locul accidentului si apoi in spital, cata vreme fusese inconstient. Despre muzica nepamanteasca, ce suna pur si simplu teribil pentru urechile unui pusti de sase ani. Despre ingerii care l-au purtat pe brate chiar pe portile Cerului. Si, lucrul cel mai uimitor dintre toate... despre intalnirea si conversatia sa cu Isus.

"Baiatul care s-a intors din Ceruri" este povestea adevarata a calatoriei cu totul extraordinare a unui baiat obisnuit. Pe masura ce veti vedea Cerul si pamantul prin ochii lui Alex, veti dobandi o intelegere noua a minunilor, a vietii de dincolo de lumea aceasta si a puterii dragostei unui tata.

Mai multe carti crestine Aici: http://librariacrestinaberaka.blogspot.com/

Reguli de stăpânire a mâniei (2)

-"Fiecare dintre voi să spună aproapelui său adevărul" (Efeseni 4:25)-


Regula nr. 2: Nu ucide! Pavel scrie: "Mâniaţi-vă şi nu păcătuiţi" (Efeseni 4:26). Ce semnifică aces­te cuvinte ale lui Pavel? Nu lăsa ca mânia ta să ajungă în punctul de a fi dăunătoare. Nu-ţi folosi cuvin­tele ca pe o armă sau ca pe un mecanism de control. Este bine să-ţi exprimi emoţiile într-un mod sănătos, dar ţine-le în frâu. Scopul tău trebuie să fie rezolvarea problemei şi întărirea relaţiei, nu "reducerea la tăcere" şi rănirea celeilalte persoane.

Este uşor oare? Nu. Ai nevoie de o doză puter­nică de bunătate. Cuvintele aruncate în glumă, pline de sarcasm, evlavie proprie sau "indignare evlavioasă" îi rănesc pe oameni, uneori pentru totdeauna. "Limba stricată zdrobeşte sufletul" (Proverbe 15:4). "Duhul doborât de întristare, cine-l va ridica?" (Proverbe 18:14). "Moartea şi viaţa sunt în puterea limbii; oricine o iubeşte, îi va mânca roadele" (Proverbe 18:21). Cuvintele, pline de mânie, odată dezlănţuite, pot "aluneca până în fundul măruntaielor" (Proverbe 26:22).

Cuvintele tale pot trăi în inima şi amintirea cuiva şi-l pot însoţi până la moarte. Noi spunem "piatra poate să-mi dis­trugă trupul, dar vorbele urâte nu mă vor distruge niciodată", dar nu este adevărat. Un om poate muri dintr-un duh zdrobit, iar cel care a rostit cuvintele acelea poate trăi cu regretul răului pe care l-a făcut fără a mai avea şansa de a-l repara. Pe de altă parte, mânia ţinută în frâu nu este un păcat de care trebuie să ne pocăim. Aşa că învaţă să faci diferenţa între mânia pe care o simţi şi cuvintele pe care le rosteşti. Mânia studiată cu atenţie poate revela o informaţie importantă despre schimbările care trebuie făcute. Concentrează-ţi atenţia asupra acestui fapt şi cere-l lui Dumnezeu intelepciune in vorbire si cere-i să-ţi arate ce trebuie schimbat la ceilalţi, dar şi în tine!

Sursa: Misiune.ro

duminică, 17 aprilie 2011

joi, 14 aprilie 2011

- REGULI DE STĂPÂNIRE A MÂNIEI (1)

-"Fiecare dintre voi să spună aproapelui său adevărul" (Efeseni 4:25)-

Două personalităţi puternice într-o relaţie sunt precum două râuri care se varsă într-unul singur; se formează un curent foarte puternic. Mânia poate fi spontană, aidoma unui fulger sau poate fi de durată, precum duduitul tunetului. Uneori ne ciocnim şi ne doare, alteori ne distanţăm şi abandonăm relaţia în tăcere. Dar dacă mânia este stăpânită cum trebuie, ea nu ne va distruge. Iată regulile lui Dumnezeu pentru stăpânirea mâniei.

Regula nr. 1: Fii sincer! “Lăsaţi-vă de minciună: “Fiecare dintre voi să spună aproapelui său ade­vărul” … “Mâniaţi-vă şi nu păcătuiţi”. Să n-apună soarele peste mânia voastră” (Efeseni 4:25-26). Când te cuprinde mânia, nu nega lucrul acesta. Mânia poate fi constructivă. Avem dreptate să ne mâniem când oamenii sunt trataţi greşit, iar răul nu este îndreptat. Faptul de a spune: “Sunt nervos şi pentru că preţuiesc relaţia noastră, doresc să discut despre lucrul acesta” este lucrul onest, lipsit de ameninţări, care invită la soluţionarea problemei. Să remarcăm:

a) ignorarea, înăbuşirea, supri­marea sau pretinderea că nu eşti mânios sunt de fapt lipsite de onestitate;

b) o altă formă de a minţi când eşti nervos este exagerarea. “Nu asculţi niciodată ce spun”. “întotdeauna îmi ignori dorinţele”. “Nimeni nu face nimic în casa asta în afară de mine”. Asemenea generalizări sunt neadevărate şi nu fac decât să agraveze şi să creeze două tabere, fapt ce garantează obscurizarea problemei care, deci, nu se va rezolva;

c) o altă cale prin care minţi când eşti nervos este învinovăţirea altcuiva. “Dacă ai ajunge la timp nu te-aş mai bate la cap” sau “dacă nu m-ai mai bate atâta la cap, poate aş ajunge la timp”. Învinovăţirea altcuiva este modalitatea de a evada din propriile tale responsabilităţi, arătând cu degetul spre altcineva. Aceasta îi enervează pe ceilalţi şi nu ajungi niciodată la rezultatul dorit. Voinţa lui Dumnezeu este aceasta: “Fiecare dintre voi să spună aproapelui său adevărul”, lucru care funcţionează când o faci în dragoste.

Sursa: Misiune.ro

luni, 11 aprilie 2011

Un bun tracker creştin

Navigând pe internet am întâlnit un bun tracker creştin care poate fi folositor pentru mulţi creştini, sau pentru toţi ce caută informaţie creştină. Aici poţi găsi atât filme, cât şi muzică, soft şi informaţie, articole, forum, şi multe alte lucruri folositoare.
Acest tracker este în limba română şi poţi găsi aici şi multă informaţie în limba engleză ş.a. vezi aici detalii!!

Sursa Maranatta.wordpress.com

sâmbătă, 9 aprilie 2011

vineri, 8 aprilie 2011

Învață să stai în picioare!

-"Să rămâneţi în picioare, după ce veţi fi biruit totul" (Efeseni 6:1)-

Nu lăsa ca perioadele lipsite de conflicte din viaţa ta să te ademenească şi să ai un sentiment fals al securităţii: "Fiţi treji, şi vegheaţi! Pentru că … diavolul dă târcoale ca un leu care răcneşte, şi caută pe cine să înghită" (1 Petru 5:8).

Ce ar trebui să facem când ne atacă diavolul? "Să rămâneţi în picioare, după ce veţi fi biruit totul". De bună seamă, "Domnul are putere să-l întărească ca să stea" (Romani 14:4), nu în propria sa pu­tere, ci în puterea lui Isus Hristos. ! De unul singur eşti o pradă uşoară, dar în puterea Domnului poţi sta în picioare să nu cazi. Aşa că astăzi, dacă Satan apare cu ispitele lui, anunţă-l că vei sta în picioare în Hristos. Anunţă-l că vei sta în picioare până când trece atacul, până când valul singurătăţii trece, până când căsnicia este refăcută, până când ieşi din datorii, până când încercarea trece, până când temperamentul îşi pierde puterea de a te prinde în capcană şi de a te răsturna.Vocalizeaza cu glas tare acest lucru! "Pot totul în Hristos care mă întăreşte!"
În timp ce tu stai în picioare, Dumnezeu se ocupă de puterea ta!

Pavel a spus: "Pot totul în Hristos care mă întăreşte" (Filipeni 4:13). Să remarcăm cuvântul "întăreşte". El nu te va întări numai o dată, ci din nou şi din nou. El te va întări de fiecare dată când te confrunţi cu o provocare dificilă, de fiecare dată când o amintire te tulbură, de fiecare dată când ţi se aduce aminte de trecutul tău imperfect, de fiecare dată când te confrunţi cu o situaţie delicată. Faptul de a-ţi extrage puterea, lui Dumnezeu, de care ai nevoie pentru a sta în picioare în faţa vrăj­maşului va necesita efort. Va necesita laudă la adresa Lui, rugăciune, citirea Cuvântului mai intens decât ai făcut-o până atunci. Dar realitatea este că poţi rămâne în picioare dacă ţi-o doreşti!

Sursa: Misiune.ro

Scrisoare de Rugaciune de la Daniel si Saroja OLTEANU, Jalpaiguri INDIA

Dragii nostri aceasta este ultima noastra scrisoare de rugacine:

Ultimile stiri
4 Aprilie 2011

In acest numar puteti citi despre:

• O casatorie pe luna
• Copii in fiecare duminica
• Tom si Jerry intra pe fereastra in scoala
• Vrajitorul a devenit om de afaceri

Alte titluri:

1. Viata noastra spirituala
a. Tesiuni
Adunarea noastra a trecut prin durerile nasterii unei noi familii: Mahua and Mithun. Dar Dumnezeu ne-a ascutat rugaciunile in mijlocul acestor dureri. Nu avem bani pentru organizarea festivitatilor de casatorie. Dumnezeu ne-a dat banii necesari. Eram in mare teama din pricina familiei lui Mahua. Dumnezeu ne-a ajutat sa avem of ceremonie senina si vesela.

Rugati-va ca Dumnezeu sa ne ajute sa continuam sa ne incordam muschii credintei prin toate incercarile prin care sa trecem!

Tata, iti multumim pentru incercarile pe care ni le-ai dat si in aceasta luna. Multumim ca Tu ne-ai ajutat sa raspundem cu credinta. Multumim pentru modul minunat in care Tu ai raspuns la rugaciuni. Stim ca Tu esti un Dumnezeu viu si Atotputerninc.

b. Binecuvantari
In aceasta luna am avut urmatoarele binecuvantari: casatoria lui Mahua si Mithun (inclusiv mutarea lor intr-o casa noua), inceperea pregatirii de casatorie pentru Mampi si Andreas, construirea unei camere pentru Atzinto, tiparirea unor noi materiale de predicare, botezul lui Dilip, si altele.

Rugati-va ca sa putem vedea intodeauna binecuvantarile lui Dumnezeu in mijlocul tuturor incercarilor!

Tata, punem la picioarele Tale viata noastra cu toate incercarile si benecuvantarile ei. Fi Imparat peste furturnile si serile senine ale vietii noastre!

c. Invatatura
In acesta luna noi am studiat din Cartea Evrei (inca nu am terminat). Noi am invatat cat de maret este Domnul nostru Isus si de mare este harul care l-am primit in relatia cu El. De aceea trebuie sa-L onoram printr-o viata traita in frica de Dumnezeu.

Rugati-va ca sa crestem tot mai mult in Hristos Domnul in cunoastere si in traire!

Tata, iti multumim ca ne-ai dat cea mai inalta stanca din lume. Iti multumim ca ne-ai legat cu cea mai puternica legatura de dragoste!

d. Credinciosie
Rugati-va ca toti fratii si surorile noastre sa manifeste aceeasi credinciosie in studierea Cuvantului in fiecare dimineata si in rugaciune (in fiecare dimineata si vinerea noaptea)!

Tata, putem la picioarele Tale fratii si surorile noastre asa cum sunt. Numai Tu ii poti ajuta sa biruiasca in fata slabiciunilor carnii si duhului lor. Intareste-i prin Duhul Tau!

2. Partasia noastra

a. Familie
Unde sunt lucrari mari sunt si tensiuni mari. Noi doream sa avem doua casatorii in acelasi timp (pentru Andreas si pentru Mithun). Dar familia lui Andreas a insistat in a avea casatoria lui Andreas dupa Paste. Aceasta schimbare de program cu privire la casatorie a creat tensiuni si in familia noastra de asemenea.

Rugati-va ca Dumnezeu sa ii dea intelepciune lui Daniel in relatia lui cu Saroja!
De asemena rugati-va pentru ca Saroja sa invete mai mult sa isi controleze mania!

Tata, Tu vezi slabiciune noastra ca familie. Noi de multe ori esuam sa fim un exemplu bun pentru alti. Te rugam ca Tu sa ne ajuti sa implinim rolul de exemple de urmat pentru alti!

b. Copii
Copii in ciuda sesiunii de examene au incercat sa pastreze acelasi program de memorizare zilnica a versetelor Biblice (Som cu mai multa credinciosie decat Ashish). Totusi, in unele duminici nu au putut veni la adunare (dar au participat la partasia de casa de sambata).
Ashish si Som au trecut in clasa urmatoare in ciuda unui rezultat negativ la examenele finale.

Rugati-va ca Som si Ashish sa il poata cunoaste pe Domnul Isus de mici. Rugati-va ca ei sa isi imbunatateasca rezultatele la invatatura!

Tata, iti multumim pentru harul Tau pentru Som si Ashish. Ajuta-i Tu iti dea Tie primul loc in vietile lor si sa Te onoreze pe Tine in studiile lor!

c. Fratii si surorile noastre de lucrare

i. Nume
a. Frati: Mithun, David, Andreas, Daniel Oraon, Job, Atzinto
b. Surori: Mahua, Mampi, Sabina, Kalpana, Saroja, Madhumala, Promila, si Sormila

c. Motive de rugacine

i. Rugati-va pentru David care si-a exprimat dorinta de merge la studii biblice in Punjab. Totusi el inca nu are educatia de baza completa (numai trei clase). Dar el stie sa citeasca si sa scrie. Noi l-am sfatuit ca el mai intai sa isi completeze studiile de baza si apoi sa mearga pentru teologie.
Relatia lui David cu tanara necredincioasa a fost incheiata (in conformintate cu afirmatia lui).

Rugati ca Dumnezeu sa ii zideasca viata lui David. Rugati-va ca el sa se increada pe deplin in calauzirea lui Dumnezeu!

Tata, Te rugam ca Tu sa il ajuti pe David sa biruiasca felul firesc de vietuire!

ii. Rugati-va pentru casatoria lui Andreas si Mampi care dorim sa o avem, daca va fi voia Domnului, pe 25 aprilie. Rugati-va ca Andreas si Mampi sa dea o marturie buna inainte si dupa casatorie!

Tata, iti multumim pentru acest cuplu. Te rugam ca Tu sa ii ajuti sa devina un singur trup la timpul hotarat de Tine si dupa voia Ta!

iii. Rugati-va pentru Daniel Oraon care intampina presiuni de la tatal lui care vrea sa-i faca ‘o situatie’. Tatal lui Daniel vrea sa il puna intr-o slujba de stat si eventual sa il aiba si casatorit. Dar dorita lui Daniel Oraon este numai de a sluji Domnului prin vestirea Evangheliei.

Rugati-va Dumnezeu sa il ajute pe Daniel sa continue sa Ii slujeasca fara piedici!

Tata, iti multumim pentru dedicarea lui Daniel pentru lucrarea Ta. Te rugam ca Tu sa il incurajezi la aceasta!

iv. Job dupa ce a slujit cu credinciosie impreuna cu noi, s-a decis sa plece in Nagaland pentru o luna. El trebuie sa isi aduca de acolo toate lucrurile si sa incheie cu bine relatia cu adunarea din Nagaland in care a slujit inainte de a ni se alatura.
Rugati-va pentru ocrotirea lui Dumnezeu in calatoria lui!

Tata, iti multumim pentru marturie lui Job! Fie ca Tu sa ii daruiesti de asemenea o sotie dupa voia Ta!

v. Rugati-va ca Dumnezeu sa o calauzeasca in continuare pe Sabina care ne-a parasit pentru a face lucrare poate in Nepal!

Tata, iti multumim pentru slujirea lui Sabina impreuna cu noi. Fie ca Tu sa-i zidesti si ei o familie dupa voia Ta!

vi. Gabrila Tepes ar urma sa soseasca la noi pe 17 Aprilie. Rugati-va ca ea poata ajunge cu bine. Familia noasta o va intampin la aeroport.

Tata, iti multumim pentru Gabriela. Fie ca ea sa fie instrumental dragostei Tale impreuna cu noi!

d. Adunarea
Adunarea se intalneste de trei ori pe saptamana. Dar intalnirea principala a devenit sambata seara. Vinerea este noapte de rugaciune la care numai putini lucratori participa. Duminica este timp de lucrare cu copii (intreaga zi) dar ne gasim timp de asemenea pentru rugaciune si Cuvant.

Rugati-va ca Dumnezeu sa zideasca adunarea noastra in puterea Duhului Sau Sfant!

Tata, iti multumim pentru adunarea harului Tau din acest loc. Fie ca toti dintre noi sa Te cunoasca intradevar pe Tine!

3. Lucrarea lui Dumnezeu prin noi

a. Adunarea
i. Poltu
Polu este unul dintre credinciosii de la inceput ai adunarii noastre. Dar in aceste zile el se afunda tot mai mult in mlastina deznadejdi. Cuprins de multe framantari interioare pe care nu le-a impartasit cu nimeni el a incetat sa vina la adunare, nu mai lucreaza nimic, si a devenit o povara pentru familia lui. Incercarile noastre de a-l smulge din mlastina in care a cazut au fost pana acum zadarnice.

Rugati-va ca el sa se poata desprinde din plasa celui rau!

Tata, ne doare inima pentru Poltu. Te rugam ca Tu sa il ridici din gropa in care el a cazut!

ii. Purnima
Purnima este intr-o relatie cu un tanar necrestin. Rugati-va ca ea sa continue intr-o cale a dedicarii pentru Domnul Isus si pentru ca Dumnezeu sa-i ofere un adevarat parterner de casatorie!

Tata, te rugam ca chemarea acestei lumi sa nu o amageasca pe Purnima!

iii. Harun, Banti, Partu, and Rahul
Baietii acestia din adunarea noastra cresc si aud tot mai mult chemarea vocilor acestor lumi.
Rugati-va ca ei sa ea decizii intelepte si calea neprihaniri care este in Hristos!

Tata, Te rugam ca nici unul dintre acesti miei sa nu se piarda!

iv. Casatoria lui Mithun si Mahua
Casatoria lui Mahua si Mithun a fost un prilej foarte bun si pentru fosti membri ai adunarii noastre sa ne viziteze.

Rugati-va pentru ca Roshan, Chandan, Shoto ca ei sa isi puna prioritatile intelepte in viata lor cu Dumnezeu pe primul loc!
Rugati-va pentru binecuvantarea lui Dumnezeu pentru familia lui Mahua and Mithun!

b. Predicare in afara bisericii
i. Predicare in piete si in sate
Inainte de venirea ploilor am avut sansa in fiecare zi sa mergem sa vestim Evanghelia in piete si in sate.

Rugati-va ca Dumnezeu sa ne dea intelepciune in ajustarea lucrarii la conditiile de vreme!

ii. Dilip Nandi
Unul dintre roadele vestirii Evangheliei in piete este Dilip. El are SIDA. De asemenea este casatorit si are trei copii. El a auzit predicare in piata din Talma (satul lui) si a primit un tractat. Dupa ce a citit tractatul el s-a rugat rugaciune inclusa in tractat si la primit pe Domnul Isus. Dupa aceea ne-a contactat. Dupa cateva vizite reciproce, Dilip a fost botezat sambata trecuta. Speram sa avem, prin voia Domnului Isus, botezul sotie lui saptamana viitoare.

Rugati-va pentru vindecarea lui Dilip!
Rugatu-va pentru botezul sotiei lui!
Rugatu-va pentru purtarea de grija a lui Dumnezeu pentru copii lui!

Tata, iti multumim pentru acest rod al jertfei Domnului Isus. Te rugam ca Tu sa intervi in aceasta familie distrusa de pacat si boala!

iii. Saha
Saha este o ruda de-a lui Promila. El a avut mai inainte o viata foarte urata (violenta si demonica – era implicat in vrajitorie). Pacatele lui i-au afectat sanatatea. El suferea de o durere cronica de stomac pe care nici un doctor nu o putea vindeca. Insa Promila si Atzinto l-au vizitat intr-o zi si i-au vestit Evanghelia. El l-a primit imediat pe Domnul Isus si si-a marturisit pacatele. Dupa aceea fratele Atzinto s-a rugat pentru el. Dupa aceea stomacul lui Saha a fost vindecat. Insa Satan a pregatit o cursa pentru acest suflet scump. Cineva a venit cu o propunere de afaceri. Din acea zi el nu si-a mai gasit timp pentru Dumnezeu si nici nu s-a mai botezat.

Rugati-va ca Dumnezeu sa il ajute pe Saha sa renunte la inseleciunea celui rau!

Tata, noi iti cerem indurarea Ta pentru Saha. Nu lasa ca el sa piara in intunericul pacatului!

iv. Ram Prashat
Ram Prashat dupa ce a stat cu noi pentru doua saptamani a plecat ca sa isi castige existenta. Dar el a promis ca se va intoarce. Noi nu am considerat ca el este gata de a primi botezul.

Rugati-va ca Dumnezeu sa isi desavarseasca lucrarea Sa in viata lui Ram Prashat. Rugati-va ca Dumnezeu sa il ajute pe Ram Prashat sa se impace cu fost lui sotie de care de curand a divortat legal. Ei au impreuna o fetita.

Tata, iti cerem mare Ta indurare pentru Ram Prashat. Vrem sa vedem biruinta Domnului Isus in viata lui si in familia lui.

v. Spital, curtea de justitie, inchisoarea, si zone de prostitutie
In fiecare saptamana noi am vestit Evanghelia la spital (Job era o prezenta constanta acolo), curtea de justitie, si inchisoare. La inchisoare este un pic de impotrivire in ce priveste vestirea Evanghelie.
Din cand in cand am incercat sa vizitam de asemenea zona de prostitutie.

Rugati-va ca Dumnezeu sa ne ajute sa punem in aplicare proiectele pe care El ni le-a pus in minte cu privire la aceste locuri de lucrare!

vi. Bakura
Unul dintre prietenii nostri din Barddhaman ne-a pus in legatura cu crestin nominal din Bakura. El ne-a dat adresa lui.

Rugati-va ca noi sa putem sa mergem sa il vizitam. Noi am vream sa vestim Evanghelia si in districtul Bakura.

Tata, iti multumim si pentru aceasta usa deschisa pentru Cuvantul Tai in Bakura. Ajuta-ne Tu sa vedem roada pentru slava Ta si din Bakura!





c. Lucrari umanitare
i. Noi lideri
Noi am ales noi lideri pentru organizatia noastra umanitara. Noul presedinte este Raju Oraon (Daniel Ekka), si noul secretar este Mithun Bawli. Ei sunt de asemenea pastori asistenti. Varsta lor este mai putin de 25 de ani.

Rugati-va ca Dumnezeu sa ii umple cu Duhul Sau cel Sfant pe acesti tineri ca sa poata fi un instrument in mana Lui!

Tata, iti multumim pentru Mithun si Daniel. Binecuvinteaza-i in rodire dupa voia Ta!

ii. Centre de meditatii
Centrul de meditatii de la adunare a fost inchis din lipsa de studenti. Centrele care functioneaza acum sunt cele de la statia de tren. Dar numarul de lucratori s-a micsorat.

Rugati-va ca Dumnezeu sa scoata lucratori la secerisul Lui!

Tata, iti multumim pentru sansa de a demonstra dragostea Ta in mijlocul saracilor prin aceste centre de meditatii!

iii. Ajutorare
Cu banii pe care i-am primit de la Domnul Isus i-am putut ajuta pe Mahua si Mithun sa se casatoreasca. De asemenea am putut construi o camera pentru Atzinto si Promila. Am ajutat de asemenea familia Lakra sa cumpere carti pentru scoala copiilor.

iv. Oficiul de taxe
Noi nu primim nici un ban de la stat pentru proiectele sociale in care suntem implicati. Totusi noi trebui sa dam un raport detaliat despre banii primiti si lucrarile facute cu acesti bani. Cei de la sectia financiara ne-au informat ca raportul cu privire la organizatia noastra de ajutor social a fost completat. Ei ne-au dat unele sfaturi si ne-au informat ca noi suntem intr-o perioada de verificare de sase luni. Dupa acesta perioada de verificare, organizatia noastra poate continua sau va fi inchisa legal.

Rugati-va ca noi sa putem da o buna marturie inaintea autoritatilor din orasul nostru!

Multumim Tata ca ne-ai dat o baza legala pe care sa facem lucrarea Ta. Da-ne Tu intelepciunea Ta in dezvoltarea acestei baze pentru slava Numele Tau!

Va salutam cu mult har!
Ne rugam ca El sa ne imputerniceasca la acest sfarsit de timp pentru neamuri sa ducem cu bine la bun sfasit faclia Evangheliei!

De la Adunarea Harul,

Daniel Olteanu

All my hope is in Jesus Christ!

marți, 5 aprilie 2011

"SĂ DĂM LA O PARTE"

-"Să dăm la o parte orice piedică … şi să alergăm cu stăruinţă"
(Evrei 12:1)-

Biblia spune: "Nu ştiţi că cei ce aleargă în locul de alergare, toţi aleargă, dar numai unul capătă premiul? Alergaţi, deci, în aşa fel ca să căpătaţi premiul!" (1 Corinteni 9:24). În viaţă ai ocazia de a alerga o singură dată, aşa că aleargă ca să câştigi. Ca să nu te împiedici sau să-ţi pierzi locul, nu privi în urma ta. Nu putem alunga trecutul, dar mulţumim lui Dumnezeu că putem trage învăţături şi-l putem lăsa în urmă.

Nu te îngrijora la gândul curbei următoare, concentrează-te asupra pasului următor. Dacă nu înţelegi lucrul acesta se poate întâmpla să cazi şi să nu te mai ridici. Fără să-ţi dai seama înapoia ta vor exista mai multe curbe decât înaintea ta, aşa că priveşte fiecare pas ca fiind important: "să dăm la o parte orice piedică, şi păcatul care ne înfăşoară aşa de lesne, şi să alergăm cu stăruinţă în alergarea care ne stă înainte". Mulţi dintre noi ducem poverile şi ne îngrijorăm de lucruri pe care oamenii mai în vârstă şi mai înţelepţi le consideră lipsite de însemnătate. Ne irosim puterile stingând incendii care dacă le-am lăsa în pace s-ar stinge singure.

Timpul este resursa ta cea mai de preţ. Economiseşte-I şi astfel bunurile tale de preţ vor creşte, iar datoriile tale vor ,scădea. Scapă de bagajul vechilor relaţii, temerilor inutile şi îndatorărilor false faţă de cei care caută să te manipuleze. Şi aşa sunt destule încercări în viaţa ta; de ce să le mai suporţi şi pe cele pe care le poţi da deoparte?

Când orbul Bartimeu a aflat că Isus este în cetate, şi-a aruncat haina de pe el ca să nu-l împiedice şi a alergat spre el. Iar credinţa lui a fost răsplătită: "îndată orbul şi-a căpătat vederea, şi a mers pe drum după Isus" (Marcu 10:52). Astăzi dă deoparte povara ta şi aleargă!