marți, 28 septembrie 2010

-„Apoi le-a zis: "Duceti-va în toata lumea, si propovaduiti Evanghelia la orice faptura.”

-„Apoi le-a zis: "Duceti-va în toata lumea, si propovaduiti Evanghelia la orice faptura.” Marcu 16: 15 -

Nu trebuie sa fii predicator, misionar sau învatator de scoala duminicala, pentru a fi un martor plin de putere al Domnului Isus. Nu trebuie nici macar sa ai raspuns la toate întrebarile!

Prin Duhul Sfînt, Dumnezeu îti da putere pentru a fi un martor al Său oriunde vei merge. Tot El îti va da si cuvintele de care ai nevoie, la momentul potrivit, cuvinte care sa atinga inimile celor ce te asculta.

Pentru a deveni mai sigur si mai eficace în a-L marturisi pe Domnul, trebuie sa fii deschis si disponibil pentru a spune si altora despre nadejdea pe care o ai si pe care ai experimentat-o în Domnul Isus. Iar Dumnezeu va face restul!

Daca esti credincios, atunci ai cu siguranta o marturie personala despre modul în care Hristos ti-a schimbat viata. Ai experimentat momente în care ai primit raspuns la rugaciunile tale, sau cînd anumite versete din Biblie ti-au adus mîngîiere, sau te-au calauzit într-o împrejurare cruciala din viata.

Toate acestea formeaza o experienta traita cu Dumnezeu, pe care cei din jurul tau trebuie sa o auda. De aceea, te încurajez sa ceri putere de la Dumnezeu pentru a începe sa spui si altora despre credinta ta si despre modul cum Dumnezeu îti vorbeste si lucreaza în viata ta.

Daca vei îndrazni sa spui si altora marturia vietii tale, vei fi uimit de modul în care Dumnezeu te va folosi!

MODUL ÎN CARE DUMNEZEU LUCREAZA ÎN VIATA TA ESTE O MARTURIE IMPRESIONANTA! ATUNCI CÎND O VEI ÎMPARTASI SI ALTORA, EL TE VA ÎNTARI PENTRU A DEVENI UN MARTOR EFICIENT AL DOMNULUI ISUS.

luni, 20 septembrie 2010

Dati si vi se va da!

„Sufletul binefacator va fi saturat, si cel ce uda pe altii va fi udat si el. -” Proverbe 11: 25 -

Se poate sa ai succes în afaceri, în societate, sau în ceea ce priveste valorile materiale. Cu toate acestea, daca nu ai succes în relatii, nu vei putea sti niciodata ce înseamna o împlinire deplina. Viata ta nu va fi niciodata asa cum ti-o doresti, sau cum asteapta Domnul sa fie.

Daca vrei sa devii acea persoana pe care Domnul o doreste, trebuie sa fii un om al oamenilor. Nu, nu trebuie sa fii neaparat un extravertit! Ci trebuie sa fii un om care sa stie sa comunice si sa dezvolte relatii bune cu ceilalti oameni!

Ce înseamna un om al oamenilor? Aceasta înseamna sa fii omul care sa raspunzi celorlalti cu generozitate, sa îi primesti cu bucurie în casa ta, sa te bucuri alaturi de ei, si sa îi întaresti si sa-i ridici pe cei cazuti. Cu alte cuvinte, sa îi ajuti si sa îi slujesti pe altii!

Este viata ta un rîu de încurajare, de acceptare si de dragoste revarsata asupra celor cu care intri în contact? Sau viata ta este ca un desert?

În aceasta zi vreau sa te încurajez sa fii acel rîu abundent si plin de prospetime. Cauta oameni pe care sa îi poti ridica si încuraja pe drumul vietii si apoi crede deplin ca Dumnezeu te va echipa cu tot ceea ce ai nevoie pentru a le oferi acest ajutor. Dumnezeu cauta oameni pe care sa îi foloseasca în aceasta slujire. Vrei sa fii unul dintre acestia ?

ATUNCI CÎND ÎI VEI AJUTA SI ÎNCURAJA PE ALTII, VEI DOBÎNDI O VIATA ÎMPLINITA SI FERICITA.

sâmbătă, 18 septembrie 2010

Fii o lumina in intuneric!

Cu cateva zile in urma, m-a sunat un prieten foarte drag mie si povesteam de faptul ca incepe scoala si incep din nou toate tentatile, ispitele si dupa ce am vorbit cateva minute bune, inainte de a inchide mi-a zis ceva ce m-a incurajat enorm: ,, Fi o lumina in intuneric!”. Am stat si m-am gandit ce fain suna, sa fi lumina in intuneric, asta inseamna ca sa fi un exemplu acolo unde esti pus, sa fi altfel decat colegi tai, ce chestie faina ar fi sa fi asa. Acum ca a inceput scoala, poate v-ati reintalnit cu colegi si poate iar vor veni ispitele, dar incercati sa fiti diferiti. Fiti exemple vii, fiti ceea ce Dumnezeu ar vrea sa fiti, nu va lasati influentati de cei din jurul vostru. Aveti grija in ce anturaj sunteti sau in ce anturaj intrati. Ma refer la elevi deocamdata pentru ca acum la inceput de scoala poate ar trebui zise toate aceste lucruri, poate sunt necesare. Va incurajez sa nu va pierdeti identitatea, voi sunteti copii de Dumnezeu, deci comportati-va ca a tare. Cred ca o lumina in intuneric nu trebuie sa fie doar elevi, ci ar trebui fiecare dintre noi acolo unde este pus. Incearca sa fii diferit. Intr-o lume de copii, tu fii un original. Nu te compora cu cei mai buni, ci cauta-te pe tine si vei vedea ca poti multe sa faci si e important sa nu pierzi din vedere faptul ca esti copil de Dumnezeu si ca trebuie sa fii o lumina. Te provoc sa fi altfel, sa incerci sa iti calci: mandria, marele Eu, incapatanarea, preferintele tale. Gandeste-te doar cum te vei simti daca colegi sau prieteni tai vor zice:,, Mai omul asta imi zice de Biblie si respecta ce zice, nu zice de la el ca sa nu  indeplineasca!” Gandeste-te ce bine te vei simti sa sti ca poate ai salvat un suflet fara sa iti dai seama si te vei simti foarte fain sa sti ca oameni vad ca esti altfel. Va las un verset drag mie:
,,Nimeni sa nu-ti dispretuiasca tineretea; ci fii o pilda pentru credinciosi: in vorbire, in purtare, in dragoste, in credinta, in curatie.” 1 Timotei 4:12

NU UITA! Intr- o lume de copii, fii original!!!

Trimite si altora linkul acestui articol:

Editorial scris de Claudia Mihaiescu …© http://www.crestintotal.ro/

miercuri, 15 septembrie 2010

Gandul zilei

„Și a născut pe Fiul ei cel Întâi născut, L-a înfășat în scutece, și L-a culcat într-o iesle, pentru că în casa de poposire nu era loc pentru ei.” (Luca 2: 7)
Doamne, de-atâtea ori Tu ai bătut la ușa inimii noastre și de-atâtea ori noi Te-am lăsat să aștepți afară! Dacă până acum nu Ți-am deschis ușa, acum Ți-o deschidem și Te rugăm să intri și să faci din ieslea inimii noastre o casă de oaspeți sau o locuință pentru Duhul Sfânt! AMIN!

Rugaciunea e o arma mai mult decat necesara!

-„Dupa ce s-au rugat ei, s-a cutremurat locul unde erau adunati; toti s-au umplut de Duhul Sfînt, si vesteau Cuvîntul lui Dumnezeu cu îndrazneala.” Faptele Apostolilor 4: 31-

Calea prin care putem experimenta puterea lui Dumnezeu este rugaciunea. Asa cum citim si în versetul de azi, Dumnezeu a lucrat cu putere datorita rugaciunii înaltate de Biserica primara.

De aceea, si noi trebuie sa pastram aceeasi legatura cu Dumnezeu prin rugaciune, pentru ca El sa poata lucra în inimile noastre…si pentru a deschide usi prin care sa-si arate puterea Sa prin noi.

De exemplu, se poate ca astazi sa te afli într-o situatie din care sa crezi ca nu exista cale de iesire. Sau poate ca te afli în fata unui lucru la care ti se pare imposibil sa raspunzi…

Chiar daca mariajul tau se clatina sau esti încercat din punct de vedere financiar, sa stii ca poti gasi putere, alin si întelepciune pentru a face fata necazurilor la Dumnezeu, prin rugaciune. Imediat ce aduci povara ta la picioarele Domnului, oamenii vor vedea felul în care Dumnezeu lucreaza, aducîndu-ti liniste si pace în cele mai grele încercari si necazuri.

Asa cum spune si apostolul Pavel în Filipeni: 4: 6-7: „Nu va îngrijoraii de nimic; ci în orice lucru, aduceti cererile voastre la cunostinta lui Dumnezeu, prin rugaciuni si cereri, cu multumiri. Si pacea lui Dumnezeu, care întrece orice pricepere, va va pazi inimile si gîndurile în Hristos Isus.”

Doresc ca sa-L lasi pe Domnul sa-si arate puterea în viata ta si sa te supui Lui în rugaciune, pentru ca pacea Sa sa se vada si prin viata ta.


TREBUIE SA PASTRAM LEGATURA CU DUMNEZEU PRIN RUGACIUNE, PENTRU CA EL SA POATA LUCRA CU PUTERE SI ÎN INIMILE NOASTRE

Incurjare si sprijin

"Iată ce le-a promis Domnul, şi aceasta este şi promisiunea noastră:


„Fiindcă ai păzit cuvântul răbdării Mele [nu ai cedat în încercarea ta], te voi păzi şi Eu de ceasul încercării, care are să vină peste lumea întreagă, ca să încerce pe locuitorii pământului” (3:10).


Acest ceas al încercării este chiar acum peste noi. El aduce încercări incredibile ale credinţei, aşa de mari şi fioroase, încât mulţi vor cădea într-o necredinţă mortală. Într-adevăr, o mare cădere de la credinţa care rabdă este acum peste întreaga lume.
Dar tu – deoarece continui să ai încredere în promisiunile Lui şi doreşti să mori în credinţă chiar dacă nu vezi promisiunile împlinite – vei fi păzit de această ispită mondială de a cădea în necredinţă. Dumnezeu a auzit strigătul tău şi El ştie vremea, ceasul pentru a deschide toate uşile. Deci, nu renunţa. Să nu te îndoieşti niciodată. Stai pe promisiunile Sale. El nu te va lăsa."

(extras din Devotionalele D. Wilkerson)

vineri, 10 septembrie 2010

O cola pentru Dumnezeu

Foarte des intalnim in Romania misiuni,
si biserici care se sprijina pe suportul bisericilor din afara tarii.

De ce Romanii nu-si pot sustine lucrarile? Sunt multe misiuni care nu pot progresa din cauze
financiare, acum poate vei spune ca Dumnezeu poarta de grija
Bisericii Sale, ai dreptate asa este, dar ce se intampla cand
Dumnezeu vorbeste si omul nu raspunde...?

Deasemenea vei spune ca situatia financiara in Romania nu ne permite sa mai ajutam si pe
altii....(totusi sper sa nu spui asa ceva).

Ne aducem aminte de vaduva care a dat 2 banuti si Isus a spus ca ea a dat mai mult decat toti deoarece ea a
dat tot ce avea si s-a increzut in Dumnezeu, eu numesc asta dragoste,
atunci cand iubesti dai tot, nu te uiti la ce-ti mai ramane tie, mai
mult decat atat, in imparatia Lui Dumnezeu finantele tale sunt
binecuvantate si inmultite, cheia succesului este sa dai, sa plantezi
seminte in gradina Lui Dumnezeu.

Doresc sa va prezint o lucrare care are nevoie de ajutorul Romanilor:


Crestin 3D impreuna cu ccMetropolitan Bucuresti lucreaza impreuna pentru plantarea unei biserici relevante
societatii in care traim.

Proiectele noastre includ:



■Planterea unei biserici contemporane in Bucuresti

■Organizare intalniri de tineret in care fiecare isi poate invita prietenii fara sa se simta jenat si
unde le pot face cunostinta cu Isus Hristos.

■Dezvoltare post de radio, televiziune si publicatie Crestina cu tinta catre cei care nu au o
relatie cu Isus Hristos.

Toate aceste proiecte au costuri, spre exemplu pentru plantarea bisericii si intalnirile de tineret este nevoie de un buget de 2000 de euro/luna.

ccMetropolitan este implicata in aceste lucrari de aproape 2 ani, in aceasta perioada lucrarea a fost
sustinuta de voluntari, pentru a ne dezvolta avem nevoie de suportul Romanilor.
Citeste mai departe...

Crestin 3Dnet

miercuri, 8 septembrie 2010

Fii constient de lupta spirituala!

-„Macar ca traim în firea pamînteasca, totusi nu ne luptam calauziti de firea pamînteasca. Caci armele cu care ne luptam noi, nu sînt supuse firii pamîntesti, ci sînt puternice, întarite de Dumnezeu ca sa surpe întariturile.” 2 Corinteni 10: 3-4 -

Cred ca multi crestini nu înteleg realitatea puterii celui rau care încearca sa ne împiedice sa umblam cu Domnul Isus Hristos.

În primul rînd trebuie sa recunoastem ca exista forte spirituale care lupta împotriva noastra. Dragul meu prieten, tu esti o tinta a celui rau care nu-si doreste nimic altceva decît sa te vada cum esuezi în viata ta de crestin.

Daca hotarasti sa ignori lucrarea acestor influente în viata ta o faci spre pieirea ta!

În al doilea rînd trebuie sa traiesti prin biruinta pe care Domnul Isus a avut-o împotriva acestor forte ale întunericului. Puterea Lui este în mine si în tine, în cuvintele pe care le spunem si în mesajul pe care îl transmitem acestei lumi.

În Matei 28: 18, Domnul Isus spune: „Toata puterea Mi-a fost data în cer si pe pamînt.” Acest lucru înseamna ca Domnul Isus are putere deplina împotriva lui Satan si a fortelor sale demonice.

De aceea, astazi doresc sa te provoc sa traiesti constient de faptul ca fortele puterii întunericului vor încerca sa-ti ruineze viata. De aceea, cere în rugaciune sa ai parte de aceeasi biruinta pe care Domnul Isus Hristos a avut-o si o are împotriva celui rau.


CA SI CREDINCIOS, TU ESTI O TINTA PENTRU FORTELE CELUI RAU CARE DORESC SA ESUEZI PE CALEA PE CARE AI HOTARÎT S-O URMEZI ALATURI DE DOMNUL ISUS!

duminică, 5 septembrie 2010

Ramside

Stimati frati si surori,

O echipa de patru sau cinci frati (Andreas, Daniel Ekka, David, si Daniel
Olteanu) va merge in lucrare pentru cinci zile in zona Ramside incepand de maine
(Ramside este situat cam 40 km de Jalpaiguri). Noi planuim sa mergem cu
bicicleta. Va fi o lucrare concentrata in special in zona satelor. Noi vom sta
in sat si vom calatori cu bicicleta din loc in loc. Vom lua cu noi statia de
amplificare si pozele pentru istorisiri biblice. Populatia din zona este Adibasi
si Rajbanshi. Zona este izolata si mai salbatica.

Rugati-va pentru roada spre slava lui Dumnezeu.

Daniel Olteanu

All my hope is in Jesus Christ!

sâmbătă, 4 septembrie 2010

Avem nevoie de putere in lupta spirituala

-„chiar Satana se preface într-un înger de lumina. Nu este mare lucru dar, daca si slujitorii lui se prefac în slujitori ai neprihanirii. Sfîrsitul lor va fi dupa faptele lor.” 2 Corinteni 11: 14-15-


Tot mai multi oameni din zilele noastre nesocotesc puterea lui Satan. De aceea sunt complet nepregatiti împotriva atacurilor pe care Diavolul le deslantuie împotriva lor. Arma pe care Diavolul o foloseste cel mai frecvent este înselaciunea.

Pagînismul si vrajitoria sînt foarte raspîndite în cultura noastra. De multe ori aceste manifestari pot sa para adevarate, fiindu-ne prezentate ca interventii ale lui Dumnezeu. Cu toate acestea, sursa lor este Satan!

Domnul Isus ne-a avertizat asupra caracterului celui rau, aratîndu-ne ca el este „mincinos şi tatăl minciunii.” (Ioan 8: 44). Datorita acestui fapt, lui Satan nu-i va fi greu sa se foloseasca de orice fel de înselatorie pentru a-i îndeparta pe oameni de la adevar.

Provocarea din aceasta zi este sa ramînem strîns ancorati în Cuvîntul lui Dumnezeu si sa ne apropiem tot mai mult de Domnul Isus, pentru ca în acest fel sa-i recunoastem vocea. Numai atunci cînd vom fi aproape de Domnul si vom împlini tot ceea ce El ne spune, vom fi scutiti de înnselaciunile Diavolului.

De aceea, astazi te încurajez sa fii vigilent! Pentru ca sînt atît de multe voci care pretind ca spun adevarul…fii atent. Ramîi cu ochii atintiti spre Domnul Isus si cu urechea deschisa sa asculti numai ceea ce El îti spune, fiindca numai în acest fel vei reusi sa scapi din capcanaele înselaciunii.

APROFUNDEAZA CUVÎNTUL SCRIPTURII SI CAUTA PREZENTA LUI DUMNEZEU, FIINDCA NUMAI ÎN ACEST FEL VEI PUTEA DEOSEBI VOCEA ADEVARULUI DE CEA A ÎNSELACIUNII

miercuri, 1 septembrie 2010

Valul de convertiri al musulmanilor la crestinism este fara precedent

Organizații misionare creștine, care activează relativ discret în
Orientul Mijlociu, afirmă că se simte un val de convertiri ale
musulmanilor la creștinism. Informația publicată de revista Charisma
susține că mișcarea este fără precedent, în ciuda intensificării
persecuțiilor asupra celor ce părăsesc islamismul.

„Probabil că în ultimii 10 ani au venit la Christos mai mulți
musulmani decât în ultimele 15 secole ale islamului", afirmă Tom Doyle,
directorul unei agenții misionare texane. Doyle a călătorit de
aproximativ 80 de ori în Orientul Mijlociu și susține că atât
musulmani, cât și evrei se convertesc la creștinism.[...]

„Este de neimaginat ca atâția musulmani să se convertească și să o
afirme într-un singur loc. Mă gândesc la misionarii care au lucrat în
lumea arabă și musulmană ani de zile fără a vedea asemenea roade.
Dumnezeu lucrează între musulmani." Ajamian susține că „oamenii sunt
sătui de felul lor de viață. Se întorc la Christos în ciuda realei
amenințări cu persecuție, detenție sau chiar moarte."[...]

Mulți alți musulmani afirmă că s-au convertit în urma unor visuri și
viziuni, susține Doyle. „Nu pot să vă spun cât de mulți oameni au
venit și mi-au spus. Eram musulman și am primit un vis despre Iisus,
iubirea Sa și îndemnul Vino și urmează-mă."[...]

Sursa: Semnele timpului


--
Luminează lumea din jurul tău!
http://www.agentiakairos.ro/