marți, 13 mai 2014

Autoritatea noastră în Cristos

Ci voi veţi primi o putere, când Se va coborî Duhul Sfânt peste voi… (Faptele apostolilor 1:8).
Deşi Satan este creatorul răului şi al răutăţii, nu toate bolile de care suferă oameni vin direct de la diavol. Isus nu a lăsat niciodată să se înţeleagă că toate bolile şi afecţiunile sunt direct conectate cu Satan. Bineînţeles că el are o implicare indirectă, prin faptul că a fost cauza păcatului de la început. Romani 5:12 spune: „De aceea, după cum printr-un singur om a intrat păcatul în lume, şi prin păcat a intrat moartea, şi astfel moartea a trecut asupra tuturor oamenilor, din pricina că toţi au păcătuit.” Boala este o formă incipientă a morţii; astfel, odată ce păcatul a intrat în lume, a fost urmat de boală.
Unii se întreabă: „Dacă Satan are ceva de-a face cu boala, direct sau indirect, cum pot doctorii să trateze şi să vindece anumite boli şi afecţiuni?”
Ei bine, Satan nu este atotputernic. El nu deţine toată puterea şi nu poate controla toată natura. Prin urmare indiferent ce face Satan, omul obişnuit (lăsând la o parte creştinul) tot are ceva putere şi autoritate; el îşi poate exercita acea autoritate împotriva lui Satan. De exemplu, Biblia ne vorbeşte despre un om din Gadara care era posedat de demoni. Era posedat de o legiune de demoni şi aşa cum Isus trecea pe acolo, el a alergat către El şi I s-a închinat (Marcu 5:6-7). Deşi avea demoni în el, aceştia nu l-au putut împiedica să alerge către Isus. Nu demonii l-au făcut să meargă către Isus; el s-a dus din propria lui voinţă, arătând astfel că demonii nu aveau control absolut asupra lui. Altfel l-ar fi împiedicat să meargă la Isus.
Indiferent ce face Satan, tu ai puterea şi influenţa de a anula orice a făcut el. Fiinţele umane au fost create pentru a fi mai presus de îngeri, iar demonii sunt îngeri căzuţi. Când Dumnezeu a creat omul, i-a acordat putere peste forţele satanice. Însă pentru că omul a căzut în grădina Edenului, şi-a pierdut autoritatea. Isus Cristos a venit să ne redea autoritate în Numele Său, pentru ca ceea ce nu se putea realiza prin abilitate umană, să putem face acum în Numele Său. Slavă Domnului că le-a dat medicilor abilitatea de a trata anumite boli şi afecţiuni, dar unde ei eşuează, noi demonstrăm puterea lui Cristos şi înfăptuim minuni.

Rugăciune:

Dragă Tată, Îţi mulţumesc pentru puterea Ta mare care acţionează în mine pentru a vindeca bolnavii şi a înfăptui minuni. Recunosc şi activez autoritatea mea în Cristos pentru a domni ca un rege în această viaţă. Îţi mulţumesc că m-ai făcut un campion, în Numele lui Isus. Amin.

STUDIU SUPLIMENTAR
Luca 10:19; Luca 9:1

Rapsodia Realităţilor ... un devoţional cotidian!
PASTOR CHRIS & ANITA OYACHILOME
MARȚI 13 MAI 2014.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu