luni, 28 iunie 2010

Sustinere in rugaciune

Dragii mei frati, prieteni, cunostinte

Acesta este un e-mail mai deosebit. Nu obisnuiesc sa scriu in felul acesta.

Pe Mirel Nemtu l-am cunoscut in urma cu vreo 25 de ani in biserica din Heria judetul Alba. Fiul "tovarasului" director de scoala din Farau, Mirel a realizat ca umblarea cu Dumnezeu este asa de importanta incat asumarea riscurilor cauzate de atare decizie trece pe plan secundar. Pe tunci, Mirel avea 15 / 17 ani. Eram in biserica lor in vizita cand Mirel a declarat in mod public ca vrea sa incheie legamant cu Domnul prin botez. Pariintii lui, ambii cadre didactice, cu toate ca au fost expusi riscului de a pierde serviciul, l-au sprijinit in hotararea lui si la putina vreme s-au alaturat bisericii Limanuri Bune din comuna Farau, judetul Alba.

Mai tarziu, in toamna anului 1990, cand in subsolul bisericii Elim din Timisoara s-a deschis o extensie a Facultatii Evanghelice de Teologie din Osijek, Croatia ( http://www.evtos.hr/ ), l-am reintalnit pe Mirel, care venea cu eforturi mari la fiecare sfarsit de saptamana pentru a participa la cursuri. Anii au trecut, si in timp Mirel si-a completat studiile printre celelalte obligatii de sot, tata, pastor. Astfel ca, dupa finalizarea doctoratului, a predat o perioada la Sectia de Teolologie Penticostala din cadrul Facultatii V. Goldis din Arad alaturi de celelalte obligatii. Solicitarea de a preda de luni pana vineri, inceperea contruirii unei noi biserici si pastoratia la sfarsit de saptamana, l-a adus in situatia de a face o alegere: ori una, ori alta. In ultimii ani, Mirel a ramas sa slujeasca in exclusivitate ca pastor in Biserica Buna Vestire din Aiud judetul Alba, iar munca academica se reduce la colaborari cu Institutul Teologic Penticostal Bucuresti. Am fost in trecere si am participat la inchinare cu fratii de acolo, din Aiud. O biserica tanara, plina de entuziasm si cu o dorinta sincera de a face in voia Domnui in umblarea lor. Pentru ca erau in constructie cu noua cladire a bisericii, adunarea se intalnea in demisol. Amintiri, amintiri...

Cu doua, trei zile in urma, am aflat o stire care m-a intristat.
http://crestintotal.ro/2010/06/22/biserica-penticostala-din-aiud-a-fost-incendiata/

O mana rauvoitoare a dat foc cladirii, iar echipamentul tehnic din subsol a fost furat. Pagubele sunt nespus de mari, iar fratii din adunare, deja impovarati financiar de constructia noii biserici, nu pot face fata acestei incercari neasteptate "botezul cu foc" dupa cum se intreaba retoric autorul anuntului despre incandiu. Nu stiam exact ce pot face in situatia asta, dar anuntul lui Mirel, pe care l-am inclus integral mai jos, m-a pus pe roate si am hotarat ca da, pot sa ajut si eu in felul meu. Si m-am gandit ca exista urmatoarele variante in care aceasta adunare poate beneficia de ajutor:

1. Daca esti membrul unei biserici, te rog incearca sa pledezi la conducerea bisericii pentru strangerea unei colecte pentru biserica din Aiud.

2. Poti lista si multiplica acest mesaj si sa-l dai mai multor persoane care nu au acces la e-mail.

3. Daca poti si vrei sa ajuti direct, vei gasi informatiile necesare despre conturi, adresa si orice metoda de contactare pe blogul bisericii, in mesajul lui Mirel catre mine de la sfarsitul acestui mesaj. http://bisericabunavestireaiud.wordpress.com/2010/06/23/botezul-cu-foc/

4. Poti trimite aceasta stire la toti fratii, prietenii, cunostintele si rudeniile tale. Cineva la care tu nu ai cum sa ajungi va afla despre aceasta, si poate va ajuta. Mai multi informati, mai multe sanse de ajutor.

Sunt convinsa ca eforturile noastre unite, pot acoperi pierderea actuala, si de ce nu, poate ca Dumnezeu va ingaduii pe aceasta cale si finalizarea constructiei bisericii. Toate, PENTRU SLAVA SI GLORIA CELUI CARE O MERITA, SINGURUL DUMNEZEU ADEVARAT si pentru proclamarea IMPARATIEI LUI.

Daca vreti sa luati legatura in mod direct cu Mirel Neamtu, pastorul bisericii din Aiud, aveti aici adresa de contact:

Mirel Neamtu

e-mail: neamtumirel@yahoo.com

Cu deplina incredere ca Dumnezeu are oamenii si metodele Lui de a gestiona situatiile de criza prin care trecem, va multumesc pentru implicare!

Sa aveti parte de har paste har, lumina si binecuvantare in tot ce faceti!
Cu mult drag,

Ligia M.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu