vineri, 11 iunie 2010

Fii un exemplu pentru cei din familia ta

-„Cînd fiul tau te va întreba într-o zi: "Ce înseamna învataturile acestea, legile acestea si poruncile acestea, pe care vi le-a dat Domnul, Dumnezeul nostru?"” Deuteronom 6: 20-

Îmi place foarte mult o afirmatie mai veche care spune: „Cel mai bun mod de a învata este din mers!” Cu siguranta ca aceasta zicala se potriveste si slujbei de parinte. Trebuie sa recunoastem ca cele mai bune lectii de viata pot avea loc chiar atunci cînd împlinim cele mai banale sarcini zilnice.

Cîteodata, astfel de momente pretioase apar atunci cînd ne uitam împreuna cu copiii nostri la televizor, cînd ne întoarcem de la un meci de fotbal sau cînd încercam sa facem împreuna un proiect pentru scoala.

Da, sînt momente neasteptate, neplanificate în care ti se ofera oportunitatea de a-ti învata copiii cum sa aleaga între bine si rau, în conformitate cu problemele pe care le îtîmpinati în acele momente. Iata un mod practic de învatare.

Daca tu, ca mama sau tata esti serios/oasa în relatia pe care o ai cu Dumnezeu, atunci, în momentele de criza, copilul tau va privi la alternativa credintei ca la o realitate. Iar daca esti hotarît sa traiesti ceea ce crezi zi si noapte, atunci copii tai vor vedea credinta ca un fapt practic.

Deuteronom 6: 7 ne îndeamna sa facem din învatarea Cuvîntului lui Dumnezeu un mod de viata: „Sa le întiparesti în mintea copiilor tai, si sa vorbesti de ele cînd vei fi acasa, cînd vei pleca în calatorie, cînd te vei culca si cînd te vei scula.”

Permite-le copiilor tai sa vada credinciosia si ascultarea ta fata de poruncile lui Dumnezeu si modul în care aplici aceste învataturi în viata ta, prin trairea de fiecare zi.




ROAGA-TE LUI DUMNEZEU SI CERE-I ÎNTELEPCIUNE PENTRU A STI CUM SA INFLUENTEZI VIATA COPIILOR TAI!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu