vineri, 2 aprilie 2010

Hristos e viu, spune-o tuturor!

- „Dupa cîteva zile, Isus S-a întors în Capernaum. S-a auzit ca este în casa, si s-au adunat îndata asa de multi ca nu putea sa-i mai încapa locul dinaintea usii. El le vestea Cuvîntul. Au venit la el niste oameni, care I-au adus un slabanog, purtat de patru insi. Fiindca nu puteau sa ajunga pîna la El, din pricina norodului, au desfacut acoperisul casei unde era Isus, si, dupa ce l-au spart, au pogorît pe acolo patul în care zacea slabanogul. Cînd le-a vazut Isus credinta, a zis slabanogului: "Fiule, pacatele îti sînt iertate!"” Marcu 2: 1-5-

Sînt cîteva lucruri pe care noi ar trebui sa le facem pentru a fi acei martori eficace ai Domnului Isus…
În primul rînd, este foarte important sa îl iubesti pe Dumnezeu cu toata inima ta, cu tot sufletul si cu toata puterea ta. Atunci cînd ai o relatie adevarata cu Domnul Isus si vii înaintea Sa în fiecare zi, lucrul acesta se va vedea si în afara ta, fapt care îi va influenta si pe cei din jurul tau.

La fel de importanta este si dorinta ta sincera de a împartasi celorlalti oameni Vestea cea Buna. Ca si crestini, noi trebuie sa cerem de la Domnul oportunitati pentru a face lucrul acesta, trebuie sa cautam timpul potrivit pentru a le vorbi oamenilor din jurul nostru despre credinta pe care o avem în Domnul Isus Hristos.
Nu spun ca trebuie sa fim atît de drastici încît sa desfacem acoperisul unei case, asa cum au facut cei patru oameni din textul biblic de astazi. Însa, trebuie sa facem din evanghelizare o preocupare zilnica. Evanghelizarea nu se face numai la ocazii speciale, ci în fiecare zi!

Dumnezeu a înfaptuit cel mai mare miracol: acela ca ne-a iertat pacatele…Cîteodata e usor sa uitam cît de important este lucrul acesta pentru viata noastra sau cît de eliberati ne simtim stiind ca Dumnezeu ne iubeste….Însa nu toti oamenii au trait aceasta experienta! De aceea, noi trebuie sa îi ajutam (pe prietenii nostri, rudele noastre, vecinii) sa cunoasca si sa experimenteze acest miracol al iertarii pacatelor.

Nu trebuie sa fii un mare teolog pentru a vorbi altora despre credinta pe care o ai în Domnul Isus…Fii ceea ce esti si împartaseste lucrurile pe care le crezi oamenilor din jurul tau! Cînd vei începe sa vorbesti despre experienta personala cu Domnul Isus, despre bucuria si pacea primite în momentul în care pacatele ti-au fost iertate, despre raspunsurile pe care le primesti la rugaciuni, despre ajutorul pe care îl ai în Cuvîntul lui Dumnezeu – vei vedea cum marturia ta va avea un impact puternic asupra celorlalti.

Dumnezeu te va uimi prin felul în care se va folosi de toate aceste lucruri pentru a-i apropia pe oameni de El!

De aceea, astazi vreau sa te provoc sa te rogi pentru oportunitati de a-ti împartasi credinta si de a le arata oamenilor cine este Domnul Isus Hristos. El poate sa raspunda nevoilor tuturor oamenilor si doreste sa te foloseasca pe tine pentru aceasta lucrare minunata!

.
ATUNCI CÎND AI O RELATIE ZILNICA CU DUMNEZEU, LUCRUL ACESTA SA VA VEDEA SI VA REUSI SA ATINGA SI VIETILE CELORLALTI OAMENI DIN JURUL TAU.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu